Ministerul Dezvoltarii si RATB vor introduce incepand de joi, 28 iulie, patru autobuze turistice supraetajate care vor efectua curse speciale pe o ruta care traverseaza principalele puncte de interes din Capitala. Autobuzele vor fi inscriptionate cu insemnele brandului national de turism, informeaza Ministerul Dezvoltarii. "Cred in succesul proiectului si sper ca aceste circuite sa sporeasca atractivitatea Capitalei noastre, iar Bucurestiul sa-si recastige locul pe care il merita in randul celor mai vizitate capitale europene", a declarat Elena Udrea, ministrul dezvoltarii.

Linia turistica va functiona zilnic, intre orele 10.00-22.00, pe traseul Piata Presei Libere, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiseleff, Piata Presei Libere. Intervalul de succedare intre vehicule va fi de 15 minute. Traseul va avea o lungime de 15,4 km, 14 statii si va fi parcurs in aproximativ 50 minute, informeaza, la randul sau, RATB. Capacitatea unui autobuz este de 77 de locuri.

  • Obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei Libere, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Tarifele de transport pentru aceasta linie, stabilite pe categorii de varsta, sunt de: 25 lei/bilet pentru adulti si 10 lei/bilet pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Copiii cu varsta de pana la 7 ani, insotiti de adulti, vor beneficia de transport gratuit. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si se poate procura din autobuzele turistice.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii, este un program pilot realizat de Ministerul Dezvoltarii in parteneriat cu RATB. Autobuzele au fost inchiriate de RATB.