Valoarea daunelor platite la nivel national de Astra Asigurari in primele sase luni ale acestui an a fost de 319 milioane lei, in crestere cu 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat joi asiguratorul. Suma este aferenta unui numar de peste 75.000 de dosare de dauna solutionate in aceasta perioada.

Radu MustateaFoto: AGERPRES

Compania de asigurari a mai anuntat joi si deschiderea unui dispecerat de daune in Brasov si lansarea unei platforme proiect a biroului de programare a reparatiilor din aceasta zona, in scopul unor servicii mai rapide si eficiente.

In Bucuresti si Constanta functioneaza deja doua astfel de dispecerate in incinta Centrelor de constatari de daune.

  • “In primele sase luni ale acestui an, Astra Asigurari a solutionat 2.700 de dosare de dauna la nivelul judetului Brasov, si a platit despagubiri de peste cinci milioane de lei. Cele mai multe daune s-au inregistrat pe segementele RCA, CASCO si property. Prin urmare, este foarte important pentru clientii nostri sa beneficieze de servicii permanent imbunatatite”, a declarat Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari.

In primele sase luni din acest an, volumul primelor brute subscrise totale (viata si non-viata) inregistrate de Astra Asigurari a fost de 559 milioane lei, in scadere cu 3,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe de alta parte, in perioada mentionata Astra a anuntat ca a inregistrat un profit brut contabil in valoare de 82 milioane lei, in crestere cu 645% fata de prima jumatate din 2010. In totalul veniturilor, cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentul asigurarilor de locuinte.