Operatorul de servicii medicale MedLife a contractat un credit sindicalizat de 40 milioane de euro de la International Finance Corporation (IFC) si Erste Group impreuna cu BCR, care va finanta programul de investitii al companiei, care va fi derulat in intervalul 2011 - 2015. Programul de investitii, in valoare totala de 52,1 milioane de euro, vizeaza extinderea operatiunilor si deschiderea de noi unitati, atat in Bucuresti, cat si in tara.

La sfarsitul programului de investitii, MedLife va avea in portofoliu o retea de zece hyperclinici, sase spitale de mari dimensiuni, zece laboratoare si 12 farmacii.

"Participarea in cadrul sindicalizarii este sustinuta direct de catre banca mama din Austria, Erste Group. (...) Banca Comerciala Romana a actionat, la nivel local, in calitate de intermediar al tranzactiei realizand totodata structurarea finantarii si procesul tehnic de evaluare (due-dilligence)", a declarat Tobias W. Seiferth, director clienti internationali mari in cadrul BCR.

MedLife a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri de 23,8 milioane de euro, in crestere cu 37% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania activeaza pe piata din Romania din 1996, iar in prezent isi desfasoara activitatea in noua hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad, opt laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 7 centre cu specializare unica si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.