Peste 50 de muncitori chinezi care lucreaza pe un santier din centrul Iasiului au protestat, sambata dupa-amiaza, in zona unde isi desfasoara activitatea, cerand salarii mai mari, iar doi dintre lucratori au necesitat ingrijiri medicale, dupa ce agentii de paza au folosit spray-uri lacrimogene, relateaza Mediafax.

Muncitorii chinezi s-au adunat in zona santierului Palas din Iasi, cerand reprezentantilor firmei chineze aflati la fata locului majorarea salariilor.

Angajatii chinezi au spus ca lucreaza in conditii grele, iar lefurile pe care le primesc nu sunt pe masura muncii depuse.

La un moment dat, intre muncitori si reprezentantii firmei din China care i-au adus in Romania a izbucnit un conflict, iar pentru calmarea situatiei a fost necesara interventia agentilor care asigura paza santierului. Agentii au folosit spray-uri lacrimogene, doi dintre muncitorii chinezi avand nevoie de ingrijiri medicale.

La fata locului au sosit si mai multi jandarmi ieseni, care au reusit dispersarea grupului de protestatari.

Conducerea complexului imobiliar Palas din Iasi sustine ca acest conflict este o problema interna a firmei de recrutare chineza si ca interventia agentilor de paza a fost necesara pentru mentinerea calmului.

Pe santierul Palas din Iasi lucreaza cateva zeci de muncitori chinezi, cazati in incinta complexului.

La inceputul lunii august, patru muncitori de origine chineza care lucreaza pe acelasi santier au fost raniti dupa ce o platforma de beton a cazut peste ei.