​Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a semnat, luni, contractul de executie si proiectare pentru modernizarea a circa 100 de kilometri din DN 71 Baldana-Targoviste-Sinaia (km 0+000-44+130 si km 51+041-109+905), informeaza compania de stat. Contractul a fost castigat de asocierea SC Spedition UMB- SC Consitrans- SC Iptana SA.

Valoarea contractului este de 138,6 milioane de lei fara TVA, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat. Proiectarea va dura 2 luni, executia 10 luni, iar perioada de garantie va fi de 10 ani. Grupul Spedition UMB este detinut de Dorinel Umbrarescu, unul dintre oamenii de afaceri supranumiti si "regii asfaltului".

Firmele lui Umbrarescu au castigat recent si licitatia organizata pentru lucrarile de pe primul lot din tronsonul de autostrada Timisoara- Lugoj. Tot firmele lui Umbrarescu se ocupa si de lucrarile la tronsonul de autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti, lucrari care sunt in mare intarziere. Dupa o amenintare de reziliere a contractului din partea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, Umbrarescu s-a angajat sa finalizeze tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti pana pe 15 decembrie 2011 fara sa mai ceara bani in plus.

De asemenea, Spedition UMB se va ocupa de reabilitarea drumurilor judetene din Suceava si Botosani, in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii.