Retailerul Praktiker Romania retrage un lot de palete contra insectelor fiindca exista risc de soc electric din cauza unor defecte de fabricatie la producatorul Windhager. Produsul are forma unei rachete de tenis si functioneaza cu doua baterii tip AA. Clientii care au cumparat produsul sunt rugati sa il returneze si isi vor primi banii inapoi. Nu s-au inregistrat accidente in Romania, retragerea a pornit din Slovacia unde autoritatile au descoperit ca produsul este neconform.

Este vorba de un produs de forma unei rachete de tenis (cu maner si cadru galben) cu care pot fi omorate insecte zburatoare. Functioneaza cu doua baterii tip AA de 1,5 V si este activ cand este apasat interupatorul rosu cu led de control prezent pe maner. Produsul este fabricat de Windhager (Tip WH - VD329-00), arata documentele publicate pe site-ul autoritatii de protectie a consumatorilor.

Autoritatile slovace au constatat ca produsul este "neconform cu cerintele directivei joasa tensiune", prezentand riscul de soc electric pentru consumator. Pornind de la constatarile din Slovacia, Windhager a cerut Praktiker retragerea de urgenta a produsului si in Romania, retailer-ul retragand de la raft un numar de peste 250 de unitati.

Clientii care detin produsul sunt invitati sa-l returneze, urmand sa-si primeasca banii inapoi.