Posibilitati de pescuit pentru 2013-2014: cresteri modeste ale TAC pentru speciile de adancime

de Ionut Baias     HotNews.ro
Marţi, 9 octombrie 2012, 21:55 Economie | Consumator

Comisia Europeana a propus astazi posibilitatile de pescuit pentru stocurile de pesti de adancime din apele UE si apele internationale din Atlanticul de Nord-Est pentru 2013-2014. In conformitate cu avizele stiintifice, Comisia propune, comparativ cu 2012, cresterea capturilor totale admisibile (TAC) pentru 3 stocuri, reducerea acestora pentru 13 stocuri si mentinerea lor la nivelul actual pentru 8 stocuri (inclusiv TAC zero pentru 6 stocuri), potrivit EurActiv.ro.

Pentru 2013, Comisia propune cresterea cu 77% (la 4 500 de tone) a TAC pentru grenadierul de piatra din vestul Insulelor Britanice. Pescuitul la aceste niveluri ar trebui sa permita aducerea acestui stoc la niveluri sustenabile pana in 2015 (asa-numitul randament maxim sustenabil, MSY). Comisia propune, de asemenea, cresterea cu 20%, respectiv 5% a TAC pentru doua stocuri de sabie neagra in apele occidentale (vestul Scotiei/Irlanda). Si pentru aceste stocuri, avizele stiintifice arata modalitatea de a atinge MSY in 2015. Se propune ca TAC pentru restul stocurilor de sabie neagra si de grenadier de piatra sa fie reduse sau mentinute la acelasi nivel. Adoptand o abordare de precautie, Comisia propune reducerea cu 20% a TAC pentru pagelul argintiu si mihaltul-de-mare albastru, deoarece starea de conservare a acestor stocuri nu este pe deplin evaluata, informeaza reprezentanta CE de la Bucuresti.   

Maria Damanaki, comisarul european pentru afaceri maritime si pescuit, a declarat in legatura cu acest subiect:  "pentru a proteja pescuitul de adancime, trebuie sa urmam recomandarile stiintifice si sa nu supraexploatam aceste specii vulnerabile.Cu toate acestea, trei dintre stocuri par sa fie pe calea catre redresare si atingerea nivelurilor MSY.Obiectivul nostru de gestionare este clar:exploatarea sustenabila pe termen lung a acestor stocuri".

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

524 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version