De marti, 15 ianuarie, incepe oficial sezonul de solduri la marfurile de toamna - iarna. Reducerile la imbracaminte si incaltaminte pot ajunge pana la 90% in perioada 15 ianuarie -15 aprilie.

Marfurile care pot fi supuse soldarii sunt articolele de imbracaminte, articolele de blanarie-pielarie, confectiile, tricotajele, inclusiv lenjeria, tesaturile, marochinaria, incaltamintea si articolele sezoniere de sport-turism, precum si alte produse stabilite prin norme ca facand parte din categoria produselor sezoniere.

Legal, comerciantii au posibilitatea de a face reduceri pentru o perioada de numai 45 de zile, cu conditia ca produsele propuse pentru soldare sa fie achitate furnizorului cu cel putin 30 de zile inaintea datei de debut a perioadei de soldare.

Este interzis ca o reducere de pret pentru un produs sa fie prezentata consumatorilor ca o oferta gratuita a unei parti din produs.

Urmatoarea perioada in care comerciantii vor putea practica vanzari cu reducere este 1 august - 31 octombrie, pentru produsele de primavara - vara.