Omenirea a cunoscut o explozie demografica fara precedent in ultimele decenii, iar studiile arata ca vom ajunge la 9 miliarde de locuitori ai planetei pana in 2050. Pentru a hrani o populatie de patru ori mai numeroasa decat in 1945, dar si pentru a imbunatati calitatea alimentatiei, sunt posibile doua abordari.

​Fie se accelerează defrișările și desecările, afectând biodiversitatea, fie crește productivitatea. În intervalul care a trecut de la industrializarea agriculturii, producția de alimente a crescut considerabil, dar tehnologia convențională și-a atins limitele.

Așa cum arăta Norman Borlaug, laureat Nobel, încă de acum patru decenii, știința trebuie să ofere soluții inovatoare, să crească eficiența culturilor fără a afecta mediul. Biotehnologia, spunea savantul citat, a fost răspunsul oferit de știință la principala provocare economică a secolului XXI: asigurarea hranei pentru o populație de 10 miliarde de locuitori. Odată rezolvată problema hranei, la un preț accesibil, presiunile politice se vor atenua, iar riscul unor conflicte armate se va reduce.

Cititi si comentati pe infoomg.ro