Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) face, de joi seara, controale in marile magazine din toata tara, dupa ce a fost gasit salam alterat in judetul Timis si exista suspiciunea ca ambalatorul a modificat data de expirare a produsului.

Reprezentantii ANPC au declarat vineri, pentru agentia Mediafax, ca un consumator din Timis a reclamat ca a cumparat o marca de salam, feliat, care prezenta semne evidente de alterare, iar la verificari s-a constatat ca ambalajul nu era vidat corespunzator.

Astfel, incepand de joi seara se fac controale in hipermarketurile din toata tara, pana in prezent fiind verificate 38 de magazine.

In urma controalelor au fost oprite de la comercializare 2.678 de kilograme din produsul respectiv de salam si au fost date amenzi de 100.000 de lei.

Inspectorii ANPC au fost in control si la firma care ambaleaza salamul respectiv, fiind vorba de un produs dintr-o tara UE. In urma controalelor, exista suspiciuni ca firma, care feliaza si ambaleaza salamul, ar fi modificat datele de expirare. De asemenea, intrucat produsul nu era bine ambalat, a oxidat.

De la firma care ambaleaza salamul au fost oprite de la comercializare, pana la finalizarea verificarilor, 4.225 de kilograme, au precizat reprezentantii ANPC.