Procurorii DIICOT au inceput miercuri efectuarea a 100 de perchezitii in depozite din Bucuresti, Cluj si Slobozia, pentru a identifica modalitatea prin care tone de carne alterata au ajuns sa fie puse la vanzare in magazine.

Potrivit Digi 24, prejudiciul in acest caz depaseste 15 milioane de euro. Anchetatorii au descins la 100 de depozite si sedii ale firmelor implicate in reteaua care distribuia carnea alterata catre magazine. Perchezitii se deruleaza si la Avicola Slobozia.

Membrii acestei presupuse retele sunt suspectati de evaziune fiscala, punere in circulatie de produse alterate si spalare de bani.

Carnea era adusa ilegal din Uniunea Europeana, cu sprijinul unor functionari vamali dar si al unui inspector de la Protectia Consumatorilor Cluj. Odata ajunsa in depozite, carnea era reambalata, reetichetata si apoi scoasa la vanzare sub forma de mici sau alte produse din carne.

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat ca marfa sa afla in depozite si este putin probabil sa fi ajuns sa fie pusa la vanzare.

"S-au identificat anumite cantitati provenite probabil din evaziune fiscala. Se pare ca nu au ajuns la comercializare, se afla in depozite. Controlul sanitar - veterinar probabil a fost eludat. Este putin probabil ca marfa sa fie pusa in vanzare. Suntem in legatura cu directia antifrauda si daca marfa a ajuns pe anumite rafturi va fi retrasa", a spus ministrul, intr-o conferinta de presa.

La randul sau, presedintele Autoritatii Nationale pentru Siguranta Alimentelor (NSVSA), Vladimir Manastireanu, a mentionat ca anchetatorii nu au cerut momentan sprijinul ANSVSA in acest caz.