Cele 13,6 tone de aripi de pui expirate din noiembrie 2013, gasite la Iasi in urma unui control, apartin firmei GIDACOM din comuna Tomesti, la sediul societatii fiind gasite si cateva tone de macrou care "nu corespondea standardelor de calitate", depus in tiruri la intrarea in fabrica.

Conform unor surse din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului, la sediul firmei GIDACOM din comuna Tomesti a fost gasita si o cantitate de cateva tone de macrou care "nu corespundea standardelor de calitate", depusa in tiruri la intrarea in fabrica, transmite Mediafax.

Oficial, reprezentantii CJPC au precizat ca orice alta ancheta desfasurata de catre ei este "pusa in asteptare" pentru ca procurorii DIICOT au ridicat toate documentele de la firma controlata.

"Comisari din cadrul comisariatului din regiunea nord-est au fost in control la firma, unde au fost identificate cantitati semnificative de produse cu probleme. A participat si DIICOT, care a ridicat tot felul de documente, a participat si DSVSA, care a prelevat probe, si urmeaza sa fie intocmit un raport de expertiza privind calitatea produselor. Cand vom avea toate aceste documente vom definitiva controalele si asteptam analizele desfasurate de catre cei de la DSVSA. Exista suspiciuni cu privire la doua produse, ambele fiind vizate de prelevari", a declarat joi, pentru Mediafax, Marian Grigoras, comisar sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului.

Potrivit surselor citate, joi seara a fost intocmit un raport care a fost transmis Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului privind o serie de controale facute in supermarket-uri si in hypermarket-uri in vederea identificarii produselor livrate de firma GIDACOM SRL.

In urma acestor controale, s-au identificat probleme de calitate cu produsele celor de la GIDACOM, insa "semnificativ mai putin grave decat cele din ziua de ieri (n.r. - miercuri)", conform surselor citate.

Firma este trecuta in registrul CJPC cu puncte de lucru in Iasi, Bacau si Suceava, iar la evaluarile din cursul zilei de joi au fost gasite o serie de nereguli si privind etichetarea incompleta sau lipsa traducerii de pe etichete.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, reprezentantii firmei GIDACOM nu au putut fi contactati pentru a comenta situatia.

Aproape 230 de tone de carne si produse din carne, intre care si marfa expirata din noiembrie 2013, au fost retrase in urma controalelor facute miercuri de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), a anuntat seful interimar al institutiei, Marius Dunca.

Potrivit lui Dunca, 129 de tone au fost retrase definitiv, iar alte 100 au fost oprite temporar de la comercializare, in urma controalelor la depozite din Bucuresti si din judetele Iasi, Bistrita-Nasaud si Cluj.

Masurile au fost dispuse dupa ce au fost constatate probleme intre care calitatea neconforma a marfii, ambalajele deteriorate si lipsa documentelor de provenienta.

La un depozit din Iasi, de pilda, au fost gasite 13,6 tone de aripi de pui expirate din noiembrie 2013, a precizat seful ANPC.

Au mai fost retrase cantitati de pulpe si pipote de pui, macrou, creier de porc, toba, carnati si burta de vita.

In urma acestor controale, inspectorii ANPC au dat amenzi in cuantum de 71.500 lei.

Marius Dunca a precizat ca, de joi, vor fi controlate supermaket-urile din toata tara.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Structura Centrala au facut, miercuri, 102 perchezitii domiciliare in 18 judete, in cadrul unor actiuni vizand destructurarea a doua grupuri infractionale organizate formate din 80 de persoane, specializate in infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani, punere in circulatie de produse alterate si trafic de influenta, informeaza institutia, intr-un comunicat de presa.

Prejudiciul produs de membrii celor doua grupari a fost estimat la peste 15 milioane de euro.