O noua revolutie agricola bazata pe sustenabilitate si in principal prin biotehnologie are loc in Brazilia. Intre anii ’60 si ’70, Brazilia importa alimentele de baza, cum ar fi laptele, orezul sau fasolea. Acest aspect a stat la baza revolutionarii Agriculturii Braziliene. In 1973 s-au pus bazele Societatii de Cercetare Agricola a Braziliei, cunoscuta sub numele Embrapa. Aceasta entitate de cercetare proaspat infiintata a angajat mai mult de 3.000 de tineri cercetatori pe care i-a trimis la universitati din intreaga lume pentru a studia. Cercetatorii s-au intors apoi si astfel s-au creat premizele pentru transformarea agriculturii braziliene si inceperea revolutiei agricole. Rezultatele nu au intarziat sa apara. Daca la inceputul anilor ’60, Brazilia exporta 40-50 de produse agricole rezultand un venit de 8 miliarde de dolari, in 2012, Agricultura Braziliana exporta aproximativ 350 de produse pentru mai mult de 180 de piete, aducand venituri de aproape 100 de miliarde de dolari.