​4,5 milioane de turisti rusi vin anual in Turcia. Caderea rublei face insa un concediu in strainatate mai scump. De frica unor anulari in masa, Ankara a decis sa subventioneze alimentarea cu kerosen a avioanelor din Rusia.

In urmatoarele doua luni, Ankara va plati 6.000 de dolari pentru fiecare zbor din Rusia care aduce turisti in Turcia. Decizia a fost luata de executivul condus de Ahmet Davutoglu din cauza temerii ca scaderea rublei va provoca stornari masive de pachete turistice.

Reactia a venit deja in urma unei analize care arata ca numarul de rezervari timpurii pentru acest sezon este in scadere la clientii rusi. Cu 4,5 milioane de turisti, rusii sunt al doilea cel mai numeros segment in Turcia, dupa nemtii care ajung la 5,2 milioane anual. In total, Turcia a atras anul trecut 37 de milioane de turisti.

Nu numai rusii vor beneficia de aceasta subventie, ci si iranienii. Masura e menita sa incurajeze vecinii iranieni sa isi petreaca mai mult concediu in Turcia. Anul trecut, numarul acestora a crescut cu 33%, la un total de 1,6 milioane de oameni.