Doua hoteluri de doua stele din statiunea Neptun au ramas fara certificate de clasificare in urma deficientelor constatate in timpul unor controale efectuate, joi, de reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Autoritatii Nationale pentru Turism, informeaza Agerpres.

Totodata, administratorii celor doua hoteluri, Belvedere si Amfiteatru, au fost amendati cu cate 40.000 de lei de catre ANPC, in cazul primului hotel fiind aplicata si o amenda de 50.000 de lei de catre ANT.

Conditii improprii privind cazarea turistilor au fost gasite la ambele hoteluri verificate, iar pentru neregulile constatate la bucatariile unitatilor, activitatea acestora a fost suspendata pana la remedierea deficientelor.

"Atitudinea celor care administreaza acest hotel este una care lasa de dorit din toate punctele de vedere (...) Este un dezastru ceea ce am gasit in camere, nu vorbim neaparat de simplitatea mobilierului, ci de lipsa de curatenie, lipsa asigurarii sigurantei turistilor", a declarat Mirela Matichescu, reprezentant al ANT, referitor la controlul facut la hotelul Belvedere.

Potrivit sefului ANPC, Marius Dunca, in camerele hotelului erau perne murdare, saltele mucegaite, igrasie, iar boilerele de la bai nu aveau stechere, ci "doua fire bagate in priza care pot pune in pericol viata consumatorilor".