Proiectul Porumbului Tolerant la Seceta pentru Africa, lansat in urma cu opt ani in cadrul Programului Global pentru Porumb initiat de Centrul International pentru Ameliorarea Porumbului si Graului, a produs mai bine de 200 de hibrizi rezistenti la seceta si la daunatori, oferind in acelasi timp o imbunatatire a productivitatii.

Beneficiile porumbului rezistent la secetaFoto: StockSnap.io/Krzysztof Puszczyński

Sapte dintre cele 13 tari africane implicate in acest nou proiect vor lucra alaturi de companiile private din sectorul agricol pentru a produce, in urmatorii trei ani, 12.000 de tone de seminte certificate rezistente la seceta.

”Obiectivul nostru este acela de a asigura pentru fermieri disponibilitatea semintelor la preturi convenabile si de a sustine cererea de seminte in randul acestora”, a declarant Tsedeke Abate, reprezentant al Centrului International pentru Ameliorarea Porumbului si Graului.

Centrul lucreaza deja in cadrul acestui proiect de cercetare cu o serie de companii de seminte si cu fermieri din tari precum Etiopia, Kenya, Malawi, Mozambic, Tanzania, Uganda si Zambia, totul pentru a multiplica semintele de hibrizi de care se estimeaza ca vor beneficia peste 2,5 milioane de persoane.

Mai bine de 2 milioane de fermieri au cultivat noile varietati de porumb din cadrul proiectului Porumbului Tolerant la Seceta pentru Africa in 13 state, respectiv Angola, Benin, Etiopia, Ghana, Kenya, Malawi, Mali, Mozambic, Nigeria, Tanzania, Uganda, Zambia si Zimbabwe.