Asociația Profesională AGROBIOTECHROM a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România organizează alături de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași și de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București evenimentul“GENERAȚIA VIITOARE – INFORMAȚIA TE FACE MAI PUTERNIC: Tehnologii moderne. Realizări și perspective”.

GENERAIA VIITOARE INFORMAIA TE FACE MAI PUTERNICFoto: Smile Media

Evenimentul va avea loc în perioada27-29 octombrie 2015și va cuprinde o serie de discuții pe tema situației actuale a biotehnologiilor moderne în agricultură, tehnologii care ajută la dezvoltarea organismelor modificate genetic, dar și pe tema aplicațiilor moderne ale acestora în sectorul farmaceutic.

București vor pleca spre Iași, alături de membrii asociației AGROBIOTECHROM, 17 studenți care urmează cursurile facultăților de Biotehnologii, Agricultură, Horticultură și Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București. Ei au fost aleși să participe la acest eveniment de importanță majoră pentru buna înțelegere a domeniului biotehnologiilor pentru rezultatele academice excepționale pe care le au și care le vor asigura un viitor strălucit în cadrul industriei.

În data de27 octombriestudenții USAMV București vor vizita Stațiunea de Cercetări Viticole Odobești unde vor afla mai multe despre ameliorarea pentru soiurile românești de struguri de vin.

Pe28 octombriese va organiza,între orele 9:00 – 12:30, în Laboratorul de Ameliorare din cadrul USAMV Iași, o conferință la care vor participa, pe lângă studenții și cadrele didactice USAMV Iași, și studenții USAMV București. În cadrul acestei conferințe se vor pune în discuție biotehnologiile moderne și modul în care acestea sunt aplicate în viața de zi cu zi.