Statiuni de iarna din Romania, Bulgaria si Slovenia au fost recomandate turistilor britanici care sunt in cautarea unei vacante ieftine in acest sezon, informeaza Novinite.com.

Statiunea bulgara Borovet este cea mai ieftina destinatie pentru iubitorii de schi, pretul echipamentului si al cazarii fiind la jumatatea celor practicate in Vail, in statul american Colorado, potrivit Post Office Travel Services.

Poiana Brasov si Kranjska Gora (Slovenia) au fost apreciate ca fiind "semnificativ mai ieftine" decat statiuni bine-cunoscute din Elvetia, Franta si Austria.

Directorul serviciilor de calatorie al Post Office, Helen Warburton, a avertizat totusi ca pretul nu este singurul lucru pe care oamenii il au in minte atunci atunci cand planifica o vacanta la schi.

"Este important ca turistii sa aleaga o statiune care li se potriveste experientei si se muleaza pe asteptarile lor", a declarat Warburton, adaugand ca "pentru acesti oameni si pentru cei care cauta dealuri bune, Bulgaria si Romania reprezinta o excelenta varianta".

Pentru cei care doresc sa calatoreasca mai mult, Post Office Travel Services le recomanda Canada, unde statiunea Whistler se mentione in topul preferintelor.

Informatia despre noile destinatii est-europene de vacanta a venit la scurta vreme dupa ce Asociatia agentilor de turism din Marea Britanie a anuntat ca Franta a luat locul Austiei in topul celor mai populare destinatii de schi din Europa.