CFR Calatori va introduce, incepand cu 9 decembrie, 34 trenuri catre si dinspre Valea Prahovei in cadrul programului Trenurile Zapezii, potrivit unui comunicat al companiei.

Programul de iarna va fi valabil pana la 29 februarie si el va fi extins pentru mai multe zone de interes turistic din tara, astfel incat vor exista 36 de trenuri care vor asigura legaturi din Bucuresti cu Valea Prahovei, din Iasi cu Vatra Dornei si din Craiova, Suceava si Cluj Napoca cu Brasov.

Potrivit comunicatului, oferta tarifara pentru calatoriile cu „Trenurile Zapezii” se adreseaza grupurilor formate din minim zece persoane si tinerilor sub 26 de ani, incluzand trenurile care fac legatura intre Bucuresti si statiunile montane de pe Valea Prahovei, dar si pentru trenurile ce fac legatura intre Iasi si Vatra Dornei si trenurile cu destinatia Brasov din Craiova, Cluj Napoca si Suceava Nord.

Astfel, pentru tinerii sub 26 de ani care circula pe relatie directa, de luni pana joi, la clasa a 2-a si au ca punct de plecare sau destinatie o statie de pe sectia Breaza-Brasov, reducerea va fi de 20% din tariful de tren persoane si tariful suplimentului de tren.

Oferta turistica de calatorie in grup „Trenurile Zapezii” nu se aplica la grupurile care beneficiaza deja de o alta reducere.

Celelalte categorii de calatori pot opta pentru biletele speciale pentru calatoriilor de week-end-cartea VSD- prin care se acorda o reducere de 50%. Acest bilet da dreptul la cate o calatorie dus-intors, in perioada de valabilitate, pe o ruta la alegerea calatorului, la fiecare sfarsit de saptamana.

CFR Calatori recomanda pasagerilor, pentru evitarea aglomeratiei, sa-si procure din timp legitimatiile de calatorie. Acestea se pot achizitiona de la toate casele de bilete din gari si din agentii de voiaj cu o anticipatie de 30 de zile.