​Premierul Dacian Ciolos a numit, miercuri, sefi noi la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si la Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI).

In functia de presedinte cu rang de secretar de stat al ANSVSA a fost numit Andrei Butaru, fost sef al Directiei Sanitare Veterinare Dolj, la propunerea ministrului Agriculturii.

Numirea unui presedinte al ANSVSA nu a fost lipsita de controverse. In decembrie 2015, Dacian Ciolos, la propunerea ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, l-a numit in functia de presedinte al ANSVSA pe Dorin Valter Enache, insa premierul s-a vazut nevoit sa-l demita pe acesta dupa numai o zi. Motivul: in octobrie 2014, cand era sef al DSVSA Brasov, Enache a fost gasit in incompatibilitate de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Din decembrie 2015 si pana acum, conducerea Autoritatii a fost asigurata de Csutak Laszlo , vicepresedinte al ANSVSA.

Tot miercuri, premierul Ciolos l-a demis pe Tudor Prisecaru din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare din subordinea Ministerului Educatiei.

De asemenea, Ioan Ursu a fost numit in functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al autoritatii. Ursu va asigura interimar conducerea ANCSI pana la numirea unui presedinte al institutiei.