In incercarea de a combate obezitatea, guvernul britanic a anuntat ca intentioneaza sa impuna, in urmatorii doi ani, o taxa pe bauturile racoritoare cu zahar. Taxa ar urma sa se aplice diferentiat, in functie de continutul de zahar, iar la plata taxei vor fi luate in considerare inclusiv sucurile naturale de fructe si bauturi dulci pe baza de lapte, potrivitdigi24.ro.

Daca cei care militeaza pentru un stil de viata sanatos s-au bucurat la aflarea vestii, nu aceeasi reactie au avut-o cei care produc bauturi pe baza de zahar. Simpla idee ca ar trebui sa plateasca si o taxa pentru continutul de zahar i-a revoltat pe producatori, caci ii obliga sa isi mareasca costurile. Ei spun ca taxa nu face altceva decat sa duca la pierderea de locuri de munca.

Potrivit celor de la The Guardian, acestia iau in calcul chiar si posibilitatea de a actiona in instanta guvernul britanic, daca legea se va aplica.

Taxa pe zahar ar urma sa aduca anual peste cinci sute de milioane de lire la bugetul statului britanic, bani pe care autoritatile sustin ca ii vor aloca activitatilor sportive din scolile primare.