Desi atentia utilizatorilor de Instagram este momentan captata de modificarile din fluxul de stiri, Facebook a pregatit si alte modificari pentru reteaua sa de socializare foto, ridicand limita de 15 secunde ale componentei video la 60 de secunde, informeaza Go4it, preluat de Mediafax. Cei care doresc sa realizeze clipuri video pentru Instagram au acum la dispozitie 60 de secunde pentru a-si pune in imagini mesajul.

Aceasta decizie a venit in urma faptului ca in ultimele sase luni, consumul de materiale video de pe Instagram a crescut cu 40%.

Aceasta decizie va asigura o crestere si mai mare in urmatoarele cateva luni, oferind sansa unor creatori de continut sa realizeze materiale mai elaborate, potrivit Go4it. Noua limita de un minut departeaza astfel conceptul de materiale video de pe Instagram de cele de pe Vine, unde trebuie sa lucrezi in limita a sase secunde.

Update-ul pentru Instagram ar trebui sa fie deja disponibil atat pentru utilizatorii de iOS, cat si pentru cei de pe Android.

Din pacate, acesta nu ofera inca paritate intre cele doua versiuni. Cei care folosesc Instagram pe iOS sunt in continuare singurii care pot folosi clipuri video din galeria personala de pe telefon in realizarea de materiale video, in timp ce utilizatorii de Android pot doar sa foloseasca clipuri inregistrate pe loc in aplicatie.