webPR: Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala a semnat un protocol de colaborare cu Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente Electrice si Electronice (APDETIC)

de N.A.     webPR.ro
Marţi, 5 aprilie 2016, 12:26 Economie | Consumator

MCSI a semnat un Protocol de colaborare cu APDETIC, o organizatie non-profit ce reuneste cele mai importante companii producatoare si distribuitoare de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor din Romania.

Acest protocol are drept scop cooperarea intre Minister si APDETIC in cadrul Coalitiei Skills 4 IT in Romania, o platforma europeana implementata la nivel national de catre APDETIC si care sustine in fiecare an campania eSkills for Jobs (Competente digitale pentru locuri de munca) - un vehicul eficient de informare, comunicare dar si de constientizare a importantei educatiei si formarii profesionale prin competente digitale, in acord cu directiile Agendei Digitale pentru Europa 2020 si ale Marii Coalitii pentru locuri de munca bazate pe competente digitale (Grand Coalition for Digital Jobs) ale Comisiei Europene.

Prin acest protocol, Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala va colabora cu APDETIC in realizarea de campanii de promovare, diseminare si constientizare la nivel national privind incluziunea digitala a persoanelor defavorizate, reducerea decalajului digital fata de alte state membre UE, precum si dezvoltarea de activitati de alfabetizare digitala si de pregatire a fortei de munca din Romania in acord cu cerintele economiei digitale la nivel european.

"In prezent, Romania are strategii care, prin inovare si competitivitate, conduc catre o societate informationala bazata pe cunoastere si o economie digitala. Vom incuraja acest trend care sa sprijine noua generatie de nativi digitali prin crearea de programe educationale si curricule speciale de invatare prin IT&C si dezvoltarea de competente digitale bazate pe dispozitive inteligente, resurse educationale deschise si platforme sociale virtuale care revolutioneaza parcursul traseelor de invatare si modifica prioritatile strategice nationale." a declarat ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan cu privire la importanta competentelor digitale in formarea fortei de munca pentru economia digitala.

Mai multe detalii despre campania eSkills 2016 gasiti pe site-ul APDETIC sau pe pagina dedicata a Comisiei Europene.
[P] Companie romaneasca cu ADN german. Echipa Kaufland in cifre

Kaufland Romania, lider in industria retail, cu o retea de 112 hipermarketuri, este cel mai mare angajator privat din economie, cu peste 16.000 de salariati si este urmat in top de catre OMV Petrom si Automobile Dacia. 84% dintre angajatii Kaufland lucreaza in vanzari, in timp ce 16% dintre acestia lucreaza in logistica sau in departamente suport din cadrul sediului central. 

175 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version