​Premierul Dacian Cilos l-a schimbat pe Andrei Butaru din functia de presedinte cu rang de secretar de stat al Autoritatii nationale Sanitare Veterninare si pentru Siguranta Alimetelor (ANSVSA), dar l-a numit vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat.

Presedinte ANSVSA a fost numit Radu Roatis Chetan, care a mai detinut aceasta functie si in perioada 2007-2009 si 2010-2012.

De asemenea, Lenuta Ichim a fost eliberata din functia de vicepresedinte al ANSVSA.

Aceste decizii, semnate de premierul Ciolos, au fost publicate marti in Monitorul Oficial.

Roatis este al treilea presedinte pe care premierul Dacian Ciolos il numeste in functie, in cele 6 luni scurse din mandatul acestui guvern.

In decebrie 2015, Dacian Ciolos, la propunerea ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, l-a numit in functia de presedinte al ANSVSA pe Dorin Valter Enache, insa premierul s-a vazut nevoit sa-l demita pe acesta dupa numai o zi. Motivul: in octobrie 2014, cand era sef al DSVSA Brasov, Enache a fost gasit in incompatibilitate de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI).

In februarie 2016, Andrei Butaru a fost adus de la Directia Sanitara veterinara Dolj si numit presedinte ANSVSA. El "a prins" scandalul e-coli, in care a fost implicata si ANSVSA.

In fine, prin decizia publicata marti Radu Roatis Chetan revine la conducerea ANSVSA. El ocupase functia de sef al ANSVSA si in Guvernul Tariceanu, cad ministru al Agriculturii era actualul premier, Dacia Ciolos. In 2009, Radu Roats Chetan avea sa fie demis de noul premier de atunci, Emil Boc (PDL). Roatis Chetan a dat Guvernul in judecata si a obtinut o decizie favorabila, in anul 2010 fiind repus in functie de catre Emil Boc.

Radu Roatis Chetan a fost membru PNL, iar in anul 2012 a trecut la UNPR, dupa cum a relaat presa de-a lungul vremii.