Chiar daca vara se retrage treptat, amintirile din aceasta vacanta pot fi usor aduse inapoi printr-o calatorie culinara chiar pe plajele grecesti. Iar daca nu poti ajunge pana la pranz pe o plaja din Creta sau Thassos, nu-ti face griji. Restaurantul Spartan, disponibil pe foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, iti livreaza direct la usa cele mai cunoscute si gustoase preparate 100% grecesti.

Restaurant SPARTANFoto: foodpanda.ro
  • foodpanda te invită să descoperi gustul 100% grecesc

Cu o traditie de peste 4000 ani, bucataria greceasca este exemplul perfect de mancare traditionala mediteraneana, construita in jurul unei varietati largi de ingrediente colorate si aromate, bogate in nutrienti.

De baza sunt uleiul de masline si ierburile aromate precum oregano, rozmarin si cimbru, insa foarte des intalnite in tavernele grecesti sunt si branza, preparatele din carne de vita, porc si berbec si, bineinteles, specialitati pe baza de peste si creveti.

De la clasicul ulei de masline nelipsit din procesul de gatire, la preparatele asezonate cu diverse ierburi aromatice si deserturi fresh cu fructe sau legume, bucatarii restaurantului Spartan, disponibil pe foodpanda atat in Bucuresti, cat si in Timisoara, va ofera o experienta greceasca autentica.

Fiecare aroma 100% greceasca este de nelipsit din meniurile Spartan, ce pot fi comandate printr-un simplu click de pe foodpanda.ro

Printre cele mai apreciate feluri se numara faimosul Souvlaki, un preparat care isi bazeaza savoarea pe arome simple precum frigarui de vita, berbecut si purcel, servite alaturi de numeroase legume si vestitul sos tzatziki. Impreuna, acestea formeaza o combinatie de culori apetisanta, specifica plating-ului mediteranean. De asemenea, din meniul Spartan nu lipseste nici Ladenia, pizza greceasca originara din insula Kimolos.

Aromele soarelui si ale marii se regasesc si in salatele grecesti, din care nu lipsesc maslinele negre, branza Arla Danishwhite, toppingul de tzatziki si carnea rotisata de pui, vita, berbecut sau porc. Toate acestea, infasurate intr-o pita (lipia greceasca) ce poate imbraca arome de masline, chimen si busuioc.

Pentru ca Grecia inseamna vacanta, soare si arome incantatoare, foodpanda.ro iti pune in farfurie toata savoarea insulelor elene si iti transforma pranzul in pauza de mare!

foodpanda.ro este cea mai mare platforma online de comenzi de mancare din Romania, colaborand, in prezent, cu peste 500 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Arad, Ploiesti, Oradea, Galati, Craiova, Sibiu si Buzau.