Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Inspectoratul General al Politiei Romane au dat amenzi de peste 55.000 de lei si au confiscat marfa in valoare de peste 5.000 de lei in urma unor controale efectuate, vineri, in Halele Obor din Bucuresti, anunta News.ro. De asemenea, aproximativ 500 de kilograme de produse alimentare au fost retrase de la comercializare, iar doua macelarii au fost inchise pentru un an.

"In urma controlului, medicii veterinari au aplicat 17 amenzi contraventionale in valoare totala de 55.260 de lei si au retras de la comercializare aproape jumatate de tona de produse alimentare neconforme, in valoare de peste 5.000 de lei. Aceste produse au fost dirijate catre unitati de neutralizare autorizate", au aratat reprezentantii ANSVSA.

Potrivit acestora, au fost verificate noua unitati comerciale, dintre care sapte au fost sanctionate pentru abateri de la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor: nerespectarea conditiilor privind intretinerea spatiilor de depozitare si de valorificare a produselor alimentare, a instalatiilor, utilajelor si ustensilelor de lucru, etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, lipsa documentelor in vederea demonstrarii trasabilitatii produselor alimentare si depozitarea necorespunzatoare a ambalajelor de transport.

In cazul a doua macelarii a fost suspendata activitatea pentru o perioada de un an, pentru ca societatile au fost amendate de doua ori in decurs de sase luni pentru aceeasi neregula.

De asemenea, in cazul a zece mijloace de transport au fost date amenzi pentru nerespectarea normelor sanitare si neconcordanta dintre documente si produsele transportate.

La actiunea de control au participat 26 de medici veterinari din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din judetele Dambovita, Teleorman, Ilfov, municipiul Bucuresti si din cadrul ANSVSA.