Specialistii danezi au reusit ca prin modificarea ADN-ului unei anumite specii de iarba sa obtina un furaj mai bun pentru vite. "Este pur si simplu o dieta mai buna pentru vaca, care se poate utiliza mai eficient ca hrana pentru animale si care nu elibereaza la fel de mult metan in timpul digestiei", spune Torben Asp, de la Departamentul de Biologie Moleculara si Genetica al Universitatii din Aarhus. Fiind mai usor de digerat, noua iarba contribuie si la imbunatatirea calitatii laptelui.

Esben Lunde Larsen, ministrul Mediului din Danemarca, a declarat ca acesta este un bun exemplu pentru ceea ce inseamna productia sustenabila de hrana. Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura din SUA, citata de The Independent, estimeaza ca emisiile de metan produse de agricultura ar putea creste cu 60% pana in anul 2030, o mare parte dintre ele provenind de la cele peste 1,5 miliarde de vaci care cresc in intreaga lume.

Articolul original este disponibil pe www.geneticliteracyproject.org

Citeste mai multe pe www.infoomg.ro