Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
In noiembrie 2007

Cresterea anuala a preturilor productiei industriale a ajuns la 9,2%

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 4 ianuarie 2008, 10:44 Economie | Consumator

Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au crescut in luna noiembrie din 2007 cu 9,2% fata de luna similara din 2006, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Anul trecut, nivelul acesta de crestere a fost depasit doar in lunile martie (9,3%) si ianuarie (10%). Indicele preturilor productiei industriale masoara presiunile inflationiste inainte ca produsele sa ajunga la consumator.

Conform datelor statistice, preturile produselor industriale au crescut in noiembrie cu 9,2% comparativ cu luna corespunzatoare din 2006, cel mai dinamic sector fiind industria extractiva (+18,1%). Pe marile grupe industriale cele mai mari cresteri de preturi au fost la produsele industriei energetice (+12,2%).

Fata de luna anterioara, in noiembrie 2007, preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o crestere cu 1,9%. Pe sectoare de activitate, cele mai mari cresteri s-au inregistrat la preturile produselor din industria prelucratoare (+2,4%), iar pe marile grupe industriale la produsele din industria energetica (+2,7%).

In luna octombrie din 2007, preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) crescusera cu 1,6% fata de luna precedenta si cu 8,2% fata de octombrie 2006. Nivelul cresterii anuale cu 9,2% a preturilor produselor din industrie din noiembrie 2007 a mai fost depasit doar in lunile martie (9,3%) si ianuarie (10%) ale anului trecut.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

103 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri