[P] ​Uleiul de krill: un remediu la indemana pentru scaderea colesterolului si riscului de afectiuni cardiovasculare

de Narcis Anton     Smile Media
Joi, 2 februarie 2017, 10:18 Economie | Consumator

Uleiul de krill
Foto: Captura spot Korill
Colesterolul este o substanta necesara bunei functionari a organismului, dar doar intr-o anumita limita. Cresterea peste valorile considerate normale a cantitatii de colesterol in sange, duce la afectiunea denumita hipercolesterolemie.

Sa intelegem mai bine colesterolul

La nivelul ficatului se produce o "legare" a colesterolul de niste proteine transportatoare pentru a putea fi transportat in sange. Aceasta combinatie care se formeaza poarta denumirea de lipoproteine. Lipoproteinele se pot imparti in doua categorii principale si pe care o sa le explicam in randurile de mai jos.

LDL-colesterol (colesterolul "rau") - este un tip de colesterol care se depune pe peretii vaselor de sange atunci cand este prezent in organism intr-o cantitate prea mare si formeaza placa de aterom, determinand ateroscleroza, afectiune ce este caracterizata prin depunerea de grasimi, colesterol si calciu in peretii arterelor, ducand la ingustarea sau infundarea lor, lucru ce poate duce la aparitia unui infarct miocardic sau a unui accident vascular cerebral. Practic, cu cat este mai mare LDL-ul, cu atat riscul asociat cu o boala cardiaca este mai mare.

A doua categorie este cea a HDL-colesterol (colesterolul "bun") - fiind un tip de colesterol care nu se depune pe vasele de sange, ba chiar in cantitate mai mare in raport cu LDL avand un rol de protectie a sistemului cardiovascular. HDL-ul este proteina reponsabila cu transportul colesterolului din diverse parti ale organismului inapoi la ficat, ceea ce duce la inlaturarea lui din organism. Astfel, cu cat este mai mic HDL-ul, cu atat exista riscul de afectiuni cardiovasculare.

Sa intelegem cauzele ce pot duce la un colesterol marit:
  • alimentatie nesanatoasa (dieta bogata in grasimi si prajeli, putine fructe si legume);
  • istoric in familie de hipercolesterolemie (colesterol marit manifestat la ceilalti membrii ai familiei);
  • obezitate;
  • sedentarism;
  • varsta inaintata.

Trebuie retinut faptul ca un colesterol crescut se comporta ca un inamic invizibil, nu produce simptome si nu creeaza discomfort, din acest motiv se recomanda analizele de sange periodice pentru a afla din timp daca exista valori ridicate ale colesterolului.

Cand se cunosc antecedente familiale si exista factori de risc importanti, preventia afectiunilor cardiovasculare devine vitala, astfel se poate evita sau intarzia aparitia unor accidente grave.

Pentru evitarea cresterii colesterolului se recomanda o alimentatie sanatoasa (cat mai multe fructe, legume, peste, fructe de mare), coroborata cu o viata activa (miscare zilnica).

Uleiul de krill din Korill: un remediu perfect pentru scaderea colesterolului

Chiar daca exista tratamente medicamentoase (categoria statinelor), acestea se adreseaza doar anumitor categorii de pacienti si sunt oferite numai pe baza de reteta la recomandarea medicului. Exista si efecte secundare neplacute in cazul medicamentelor traditionale pentru scaderea colesterolului, printre acestea fiind: afectarea musculara resimtita in special la nivelul membrelor inferioare, afectarea ficatului - oboseala extrema, discomfort in epigastru (capul pieptului), samd.

Exista alternative naturale de control al colesterolului, inspirate din dietele mediteranene si nordice, pe baza de uleiuri marine - surse de grasimi polinesaturate, unele cunoscute sub numele de acizi grasi Omega-3. Exista nenumarate studii care au aratat ca aportul suplimentar de acizi grasi Omega-3 au scazut riscul de deces de cauze cardiovasculare in cazul pacientilor cu antecendente in infarcte miocardice. Uleiul de krill din Korill contine acizi grasi Omega-3.

Daca pana acum uleiul de peste era considerat cea mai buna sursa de acizi Omega-3, noile studii clinice au demonstrat ca uleiul de krill pe care il regasim si in Korill este cea mai consistenta si sanatoasa sursa superioara de grasimi polinesaturate. Mai mult, din cauza poluarii apelor si a pericolului ridicat de contaminare a pestilor cu toxine (mercur, dioxina, PCB), cercetatorii recomanda din ce in ce mai mult uleiul de krill, inlocuind uleiul clasic de peste din suplimentele omega-3.

In plus, uleiul de krill din Korill este singurul ulei marin ce contine fosfolipide ale acizilor Omega-3 care sunt solubile, fiind foarte usor de absorbit de organism fata de uleiurile de peste care nu se dizolva in apa si se absorb cu mare dificultate, astfel doza necesara de ulei de peste este mult mai mare. Fosfolipidele solubile sunt o sursa superioara de colina si fosfor usor de asimilar de catre organism.

Uleiul de krill (Euphausia superba - lat.) din Korill este extras din crustacee mici, asemanatoare crevetilor polari, care se gasesc in Oceanul Antarctic. In plus, uleiul de krill contine un puternic antioxidant (astaxantina) ce este de pana la 40 de ori mai eficient decat Omega clasic si este mult mai usor de asimilat.

Uleiul de krill are urmatoarele beneficii:

  • scaderea nivelului de colesterol si trigliceride;
  • mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular pe termen lung;
  • imbunatatirea functiei cognitive;
  • mentinerea unei functii hepatice normale.

IMPORTANT
Hipercolesterolemia (colesterol ridicat) este un factor care poate determina afectiuni grave. Depistarea la timp si reducerea LDL colesterol (colesterolul "rau") la valorile normale poate preveni aparitia unor boli grave si de aceea este recomandat controlul medical anual.


























Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

15112 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    As vrea sa-mi cumpar si eu! (Joi, 2 februarie 2017, 13:19)

    Prea_Tarziu [utilizator]

    Am colesterolul marit. Am analizele facute recent. Vreau sa continui dieta nesanatoasa care m-a dus la marirea colesterolului si sa iau pastile Korill. Stiu ca scaderea nivelului nu se produce intr-o luna, doua ci mai degraba in 3-6, sunt dispus sa iau chiar un an!
    Cum "imbunatatirea functiei cognitive" este ceva relativ si necuantificabil, sau greu cuantificabil, "mentinerea functionarii normale a ficatului" se face si neluand Korill, intrucat presupune sa am deja functia normala, mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular pe termen lung poate insemna sa iau 30 de ani si nu pot verifica rapid, o sa ma leg de singurul efect cuantificabil. Intrebarea mea este: cine imi returneaza banii dati pe Korill daca nu scade colesterolul?
    • 0 (0 voturi)    
      ??? (Joi, 2 februarie 2017, 18:12)

      Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui Prea_Tarziu

      nimeni nu-ti returneaza banii.
      Este mai scump decat uleiul de peste dar am gasit mai ieftin pe Amazon decat in farmaciile noastre.
      Juma' de pret!
      • +1 (1 vot)    
        :))) (Vineri, 3 februarie 2017, 10:46)

        gazpefoc [utilizator] i-a raspuns lui Lucian*

        Omu' era sarcastic. Toate articolele citite de mine arata ca acest ulei AR PUTEA avea efectele descrise. Oricum nu este niciun studiu care sa dovedeasca ca uleiul de krill si substanta astaxantina ar avea alt efect decat eventual cel de alergie, pentru cei alergici la crustacee. Despre care, apropo, nu este suflat un cuvant in articol, ceea ce este foarte grav in opinia mea.
        • 0 (0 voturi)    
          Acum studiile nu se mai fac pe soareci! (Vineri, 3 februarie 2017, 14:39)

          Prea_Tarziu [utilizator] i-a raspuns lui gazpefoc

          Se trece direct pe om. Se baga expresii la care oamenii percuteaza "natural deci fara efecte adverse" apoi se turuie beneficii care nu pot fi estimate obiectiv "mentinerea functiei normale". In realitate nu exista studii pe astaxantin, si NU SE RECOMANDA folosirea. In SUA s-a recomandat fumatorilor sa foloseasca betacaroten ca supliment pentru evitarea cancerelor la fumatori si ulterior s-a demonstrat pe studii ca este promotor al cancerului de plaman! Deci sfatul meu ar fi sa NU consumati asa ceva pana ce nu exista si alte studii decat ale producatorului. Cu atat mai mult cu cat astaxantin este din clasa carotenoizilor ca si betacarotenul deci n-ar fi o surpriza el insusi sa fie un sustinator al dezvoltarii tumorilor maligne!
          • 0 (0 voturi)    
            Studii (Vineri, 3 februarie 2017, 20:37)

            pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Prea_Tarziu

            "In realitate nu exista studii pe astaxantin..."

            Serios ? Cred ca am halucinatii atunci...

            Lipid profile and glucose changes after supplementation with astaxanthin: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25995739
            • 0 (0 voturi)    
              Ai citit concluziile? (Vineri, 3 februarie 2017, 23:33)

              Prea_Tarziu [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

              Da, formularea corecta ar fi fost: "nu exista studii care sa sustina ce scrie in propect"
              Daca aveai rabdare sa citesti studiul vedeai ca singurul rezultat a fost o usoara scadere a glicemiei! Nimic pe colesterol sau trigliceride. Ce sa mai vorbim de "mentinerea sanatoasa" a ficatului!
              • 0 (0 voturi)    
                Alte studii (Sâmbătă, 4 februarie 2017, 13:43)

                pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Prea_Tarziu

                Ma bucur ca ai corectat. Ai lasat impresia ca nu exista nici un fel de studii asupra substantei astaxantin, de aceea am indicat studiile. Problema este ca nu aceasta componenta este in general responsabila de efectele uleiului de krill, ci omega 3 continuta in acest ulei. Iar aici studiile arata efecte mai consistente decat studiile pe astaxantin.

                Krill oil supplementation lowers serum triglycerides without increasing low-density lipoprotein cholesterol in adults with borderline high or high triglyceride levels https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24461313

                Krill oil reduces plasma triacylglycerol level and improves related lipoprotein particle concentration, fatty acid composition and redox status in healthy young adults https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26666303

                Evaluation of the effects of Neptune Krill Oil on the clinical course of hyperlipidemia https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15656713

                Mai sunt si alte efecte benefice:

                Evaluation of the effect of Neptune Krill Oil on chronic inflammation and arthritic symptoms https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17353582

                De asemenea ai sugerat in mod incorect ca nu se mai fac studii pe animale, ci direct pe oameni. Uite aici:

                Krill Products: An Overview of Animal Studies https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4446753/
                • 0 (0 voturi)    
                  Pai daca e omega 3.... (Luni, 6 februarie 2017, 16:11)

                  Prea_Tarziu [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

                  De 60 de lei imi iau sardine care sunt foarte bogate in omega 3 sau heringi sau chiar somoni, mananc 2-3 mese pe saptamana cu acesti pesti si am si mancare si mult mai mult omega 3 ingerat pe zi in medie decat luang Krill.
                • 0 (0 voturi)    
                  Si in plus efectul omega 3 ... (Luni, 6 februarie 2017, 16:17)

                  Prea_Tarziu [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

                  Este foarte asemanator cu al frectiei unui picior de lemn. Foarte slab, nu poate rezolva o situatie patologica. Daca ai serios colesterolul crescut probabil iei pastile pentru asta si nu mai ai nevoie de suplimente alimentare. Si daca nu iei ce trebuie risti AVC, infarct. In plus nu sunt standadizate in EPA si DHA, Adica poate ai niste ulei de la ferme de Krill care nu are EPA si DHA.
                  Concluzia: ai probleme cu colesterolul mergi la dr! Vrei sa iei omega 3? Mananca heringi si sardine! Pe alea inca nu le cultiva nimeni! Sigur vor avea EPA si DHA si sigur nu au mercur in ele!
          • 0 (0 voturi)    
            buna aia cu natural! (Sâmbătă, 4 februarie 2017, 11:26)

            Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui Prea_Tarziu

            eu am ajuns la ulei de krill pentru ca mi-a fost recomandat.
            Tensiunea "normala" la mine este 160/100 iar cand sunt stresat sau enervat trece de 210/120.
            De fapt colegii fac misto de mine pentru ca nu o data am avut tensiune 240/120 si mi-au zis ca sunt transfomator US/EU.

            Nu pot sa zic ca vad vreo inbunatatire de cand consum uleiul de krill si nici nu pot spune ca este mai rau.

            In magazine la noi am dat de capsule cu ulei din asta la 120-140 RON iar pe Amazon am gasit practic la jumatate de pret. CHiar si cu transport din Germania sau UK si tot am iesit mai ieftin decat la noi. Uneori preturile in Romania nu au nici o explicatie logica decenta.

            Faza cu natural este perfecta pentru ca si cucuta este 100% naturala si tot te omoara.
            Si fasolea mare este naturala dar daca nu o fierbi tot te omoara.


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă