Sodexo lanseaza Better Tomorrow 2025 si se angajeaza sa aiba un impact pozitiv asupra persoanelor, mediului si comunitatilor pe care le deserveste. In Romania, grupul implementeaza trei programe cheie: Servathon, Sa crestem sanatosi si STEPS by Sodexo, care au avut, in ultimul an, 8.000 de beneficiari.

Sodexo_Better Tomorrow 2025Foto: Hotnews

Aproximativ 100 de angajati Sodexo Romania s-au implicat, in aceasta perioada, ca voluntari, in actiunile grupului. Cativa dintre ei sunt din Timisoara, unde ii ajuta pe copiii si adolescentii din oras sa faca primii pasi spre a descoperi echilibrul intre alimentatie, ecologie si dezvoltare sustenabila.

De la un mic furnizor francez de servicii de catering, in urma cu peste 50 de ani, Sodexo este astazi in top 20 mari angajatori din lume. Cu peste 425.000 de angajati care, zi de zi, ofera servicii pentru imbunatatirea calitatii vietii, impactul Sodexo pe plan global este mai mare decat iti poti imagina la o simpla privire. Peste 75 de milioane de oameni, din 80 de tari de pe glob, beneficiaza acum de serviciile grupului francez - in continuare, o afacere de familie.

Sodexo este prezent in societate in diferite ipostaze: cea de angajator, cea de furnizor de servicii si cea de cetatean global, dar toata activitatea sa are la baza oamenii, carora doreste sa le ofere acces la cele mai bune servicii.

Oamenii sunt cei care confera valoare fiecarei companii, iar Sodexo rasplateste efortul investit de toti cei care fac parte din ecosistemul sau, contribuind la dezvoltarea economica, sociala si de mediu a comunitatilor in care este prezent. Fiecare actiune derulata de Sodexo a fost ghidata de misiunea de a imbunatati calitatea vietii angajatilor, clientilor, consumatorilor, furnizorilor, comerciantilor, institutiilor si ONG-urilor si investitorilor cu care interactioneaza constant. Pentru toti cei implicati direct - de la angajati si micii fermieri de la care Sodexo cumpara materie prima, si pana la lucratorii de pe platformele de offshore sau elevii in clasele primare care abia invata reguli de igiena personala si nutritie - Sodexo a lansat programul de responsabilitate corporativa Better Tomorrow 2025.

"Prin programul Better Tomorrow 2025 ne dorim sa le aratam oamenilor ca ei pot determina schimbarea in societate si ca de ei depinde sa isi construiasca un viitor mai bun", spune Emanuel Viorel Stefani, CEO Sodexo On-Site Services.

Astfel, Sodexo isi asuma noua angajamente pentru ca oamenii sa traiasca intr-un mediu sigur, in care sa se poata dezvolta. Astfel, Sodexo isi asuma rolul de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii oamenilor, de a le pune la dispozitie optiuni pentru a adopta un stil de viata sanatos si de a-i incuraja il adopte, si de a lupta impotriva foametei si malnutritiei.

Sodexo actioneaza la nivelul comunitatilor asigurand un mediu de lucru divers si o cultura incluziva, care imbogateste comunitatile, promoveaza dezvoltarea locala si a practicilor de business echitabile, incluzive si sustenabile, promovand diversitatea si incluziunea sociala drept catalizator pentru schimbarea in societate.

Angajamentele asumate fata de mediu sunt de a promova o cultura a responsabilitatii in cadrul spatiilor de lucru ale companiei, de a oferi servicii de managementul resurselor care sa contribuie la reducerea emisiilor de carbon si de a folosi resurse sustenabile in cadrul activitatilor sale.

Astfel, Sodexo isi urmareste misiunea de a asigura o calitate mai buna a vietii pentru oamenii si comunitatile in care grupul activeaza, inclusiv in Romania, unde este prezent inca din 1998 si are astazi 1.470 de angajati.

Actiunile Better Tomorrow 2025, aliniate obiectivelor ONU de dezvoltare durabila, sunt clasificate sub trei aspecte: foamete si malnutritie, diversitate de gen si reducerea deseurilor.

Better Tomorrow 2025 in Romania

In Romania, Sodexo deruleaza programe de responsabilitate corporativa si actiuni individuale care au sprijinit imbunatatirea calitatii vietii a aproximativ 8.000 de beneficiari directi si indirecti, doar de la inceputul acestui an.

Actiunile de responsabilitate corporativa ale grupului si ale angajatilor sunt realizate prin programele Servathon, Sa crestem sanatosi si STEPS by Sodexo.

Servathon

In cadrul programului Servathon, de donare de alimente pentru persoanele care traiesc in conditii de saracie, actiunile desfasurate in ultimul an au adus impreuna 40 de voluntari Sodexo. Din 2008 si pana in prezent, peste 2.000 de voluntari s-au implicat in actiunile Servathon Romania pentru strangeri de fonduri si de produse alimentare de stricta necesitate, iar peste 1.500 de persoane au fost beneficiarii actiunilor.

Urmatoarele actiuni Servathon de donare de alimente de stricta necesitate vor avea loc in decembrie 2017 si aprilie 2018.

Sa crestem sanatosi!

Prin programul Sa crestem sanatosi!, Sodexo isi propune sa ii familiarizeze pe elevii din clasele primare cu principiile unui stil de viata echilibrat, tinand cont de importanta nutritiei, a igienei si a miscarii.

Sa crestem sanatosi! a debutat in 2015, de Ziua Mondiala a Alimentatiei, sarbatorita anual in data de 16 octombrie, se desfasoara in cadrul scolilor si este dedicat elevilor din clasele primare (clasele 0-IV). Alaturi de voluntarii Sodexo, in proiect se implica si studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti. Anul acesta, aproximativ 2.000 de elevi au avut sansa sa invete cum sa creasca sanatos, in cadrul acestui program.

STEPS by Sodexo

Afis_steps

STEPS by Sodexo inglobeaza proiectele de educatie pentru cresterea calitatii vietii si pentru dezvoltare sustenabila, fie ca vorbim de nutritie, educatie, ecologie, civism, destinate copiilor si adolescentilor.

"Prin actiunile noastre contribuim la cresterea gradului de constientizare in toate aceste domenii, atat in randul copiilor, cat si in familiile in care copiii vor impartasi informatiile obtinute. Prin activitatile noastre educative in randul copiilor si adolescentilor, incercam sa ii facem constienti de ceea ce se intampla in lumea in care traiesc, de nevoile lor, dar si de ale celorlalti, de efectele actiunilor lor, atat asupra mediului in care traiesc, cat si asupra celor cu care impart acest mediu", a declarat Emanuel Viorel Stefani, CEO Sodexo On-Site Services.

Anul acesta, Sodexo, in parteneriat cu Fundatia medicala CardioPrevent, a implementat mai multe actiuni din cadrul programului STEPS by Sodexo ca parte a activitatii extracurriculare a elevilor in "Scola Altfel" 2016, unde elevii din ciclul primar au participat la un workshop interactiv, Despre nutritie in 7 pasi, pentru a deprinde obiceiuri alimentare sanatoase prin asigurarea unei diversitati alimentare si a unei proportionalitati intre diferitele grupe alimentare, precum si despre alte practici necesare pentru o sanatate optima.

Aceasta actiune este programata sa se defasoare din nou in aprilie-mai 2018.