Aveti grija ce mancati: Jumatate din produsele din carne ne induc in eroare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 2 februarie 2008, 14:10 Economie | Consumator

Mai mult de jumatate din produsele din carne induc in eroare consumatorul, a anuntat presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Dan Vlaicu, dupa un control la 850 de firme din domeniu. Inspectorii ANPC au dat 520 de amenzi, printre produsele care nu respecta standardele de calitate numarandu-se, potrivit, Rador, salamurile "Victoria", "de Vara", "Banatean", precum si carnatii "Cabanos" si "Trandafir".

Una dintre inselatoriile cele mai frecvente este prezenta apei in exces. Analiza inspectorilor a demonstrat ca 67% din esantioanele de Salam Victoria, 53 % din esantioanele de Salam de vara, 42 % din esantioanele de Carnati Cabanos si 33 % din esantioanele de Parizer aveau prea multa apa.

Abaterile cele mai des intalnite sunt: nerespectarea procesului tehnologic, incadrarea produselor in alta grupa, utilizarea la fabricarea preparatelor din carne a unor ingrediente nepermise, precum amidon, proteina de lapte si lapte praf.

ANPC a formulat aceste concluzii dupa un control la nivelul intregii tari. Dan Vlaicu a anuntat ca va propune retragerea permanenta a licentei pentru anumite produse.

























Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

4099 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    de ce sa nu stim si noi? (Sâmbătă, 2 februarie 2008, 17:07)

    loco [anonim]

    care sunt companiile care nu au respectat aceste reguli?
    In felul asta ANPC le tine partea producatorilor si nu consumatorilor, sa stim si noi ca sa nu mai cumparam de la acele companii.
  • 0 (0 voturi)    
    inselatorie (Sâmbătă, 2 februarie 2008, 17:29)

    balta alba [anonim]

    Nu inteleg ca o institutie de stat ,platita din banii nostri, sa fie delicata cu acesti ticalosi!. Dece numai amenzi si nu si publicarea in media a acestor furnizori de falsuri?Gandirea lor pe termen scurt ii va pagubi si pe ei ...Uite asa se compromit brandurile. Dece ceilalti producatori corecti nu iau distanta?.Nu au invatat nimic din cazul DANONE? Familia mea si multi altii nu mai consuma produse Danone dupa scandalul de acum catva timp...
    • 0 (0 voturi)    
      F istet (Duminică, 3 februarie 2008, 22:34)

      sile [anonim] i-a raspuns lui balta alba

      Tu chiar n-ai inteles nimic din toata miscarea cu "produsele Danone sunt otravite"? N-ai fost atent ca pana la urma s-a demonstrat ca n-a fost nimic in neregula cu ele? Si, cel mai important, n-ai observat ca la nici o luna de la scandal a aparut pe piata Tnuva? Care comercializeaza, culmea coincidentei, tot produse lactate.
      Sa-ti deseneze careva o schema ca sa te prinzi?
  • 0 (0 voturi)    
    In plus (Sâmbătă, 2 februarie 2008, 18:14)

    Weather [anonim]

    Nu se spune nimic despre faptul ca cele mai multe produse din carne sint obtinute prin reciclarea carnii alterate,care este reprocesata si supra-condimentata incit sa i se mascheze gustul si mirosul,iar apoi reintrodusa in magazine sub forma de mezeluri (ultra-condimentate,desigur....iata acum avem si explicatia faptului ca majoritatea salamurilor sint iuti sau piperate...)
  • 0 (0 voturi)    
    situatia este de ani de zile (Duminică, 3 februarie 2008, 7:52)

    Ed [anonim]

    se stie foarte bine situatia, dar nu imi explic ca aceaste controale nu sunt facute periodic!! ci doar asa cand mai apare cate un scandal...

    oricum eu unul nu mai mananc salam si alte preparate de ani de zile! doar carne de pui sau peste si aia neprelucrata
    • 0 (0 voturi)    
      bravo... (Duminică, 3 februarie 2008, 15:26)

      aly [anonim] i-a raspuns lui Ed

      good for you!!! cea mai buna alegere este sa nu mananci preparate din carne. ce nu zic nici unii ca pe langa apa in exces, care hai sa zicem ca e numai apa, au tot felul de conservati unii mai sanatosi decat altii. Yammy!
  • 0 (0 voturi)    
    Care sunt firmele? (Duminică, 3 februarie 2008, 14:46)

    Law [anonim]

    CU CE V-AU CONVINS FIRMELE SA NU ANUNTATI NUMELE LOR PUBLIC?
    • 0 (0 voturi)    
      raspuns (Duminică, 3 februarie 2008, 17:08)

      emil [anonim] i-a raspuns lui Law

      Intra pe situl http://www.anpcnet.ro/ro/?p=369 si acolo vei vedea si exemple.
  • 0 (0 voturi)    
    fara comentarii gratuite! (Luni, 4 februarie 2008, 13:22)

    cristi [anonim]

    probabil din lipsa de spatiu nu au fost prezentate toate datele. pt cei carora le este greu:

    Salamul de vară ANA prezenta conţinut de apă de 59,8% şi 56%, faţă de max 50% impus şi conţinut de proteine totale de 13,7% şi 13,1% faţă de minimul impus de norme de 15%; Salamul de vară MAESTRO, prezenta conţinutul de apă de 52,2% şi conţinutul de proteine totale de 13,6% faţă de minim 15%; Salamul de vară MARCEL prezenta conţinutul de umiditate de 61,5% şi conţinutul de proteine totale de 12,25%, faţă de minim 15% impus; produsul „Parizer de porc” prezenta conţinutul de umiditate de 73,45%, faţă de maxim 70% şi conţinutul de proteine totale de 8,9% faţă de minim 11% impus; produsul „Parizer Primo” prezenta conţinutul de umiditate de 73,3% şi conţinutul de proteine totale de 9%, Salam de Vară MARIBO prezenta conţinutul de umiditate de 60% faţă de max.50% şi conţinutul de proteine totale de 12,8% faţă de min.15%, „Salam de Vară” GHITTA ce prezenta continutul de umiditate de 63,61%, faţă de max.50%, „ Salam de vară” SALTEMPO prezenta conţinutul de umiditate de 53,4%, faţă de max.50% şi conţinutul de proteine totale de 12,3% faţă de min.15% impus.
    - produsul „Salam de vară tradiţional Campofrio” prezenta conţinutul de proteine de numai 13,62%, faţă de minim 15% impus; produsul „MINI Parizer CRISTIM” prezenta conţinutul de proteine de numai 9,7%, faţă de minim 11% ; produsul „Parizer


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă