Mai mult de jumatate din produsele din carne induc in eroare consumatorul, a anuntat presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Dan Vlaicu, dupa un control la 850 de firme din domeniu. Inspectorii ANPC au dat 520 de amenzi, printre produsele care nu respecta standardele de calitate numarandu-se, potrivit, Rador, salamurile "Victoria", "de Vara", "Banatean", precum si carnatii "Cabanos" si "Trandafir".

Una dintre inselatoriile cele mai frecvente este prezenta apei in exces. Analiza inspectorilor a demonstrat ca 67% din esantioanele de Salam Victoria, 53 % din esantioanele de Salam de vara, 42 % din esantioanele de Carnati Cabanos si 33 % din esantioanele de Parizer aveau prea multa apa.

Abaterile cele mai des intalnite sunt: nerespectarea procesului tehnologic, incadrarea produselor in alta grupa, utilizarea la fabricarea preparatelor din carne a unor ingrediente nepermise, precum amidon, proteina de lapte si lapte praf.

ANPC a formulat aceste concluzii dupa un control la nivelul intregii tari. Dan Vlaicu a anuntat ca va propune retragerea permanenta a licentei pentru anumite produse.