Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Valoarea timbrului verde pentru echipamente electrice si electronice va fi redusa de la 1 martie

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 4 februarie 2008, 17:01 Economie | Consumator

Valoarea "timbrului verde" platit de consumatori la achizitionarea de echipamente electrice si electronice va fi redusa de la 1 martie, in scopul impulsionarii vanzarilor de echipamente IT si electronice de consum. Conform unui comunicat al Eco Tic, asociatia pentru gestionarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, aceasta taxa va fi cuprinsa intre 1 si 5 lei, in functie de categoria din care produsul face parte.

Astfel, valoarea neta a “timbrului verde” scade de la 7 lei, cat este in acest moment, la 5 lei pentru echipamentele mari cum ar fi LCD-uri, televizoare, copiatoare, calculatoare, monitoare, centrale telefonice si la 1 leu pentru echipamentele mici ca telefoane mobile, DVD playere, PDA, detectoare radar. Pentru echipamentele industriale de tipul aparaturii de supraveghere, antene, emitatoare, va fi colectata o valoare neta de 2 lei pe kilogram.

O serie de electronice de consum, precum aparatele radio sau CD playerele portabile, sunt scutite de plata “timbrului verde”.

Potrivit presedintelui Eco Tic, Valentin Negoita, decizia de reducere a timbrului verde a fost luata pentru a incuraja vanzarile de echipamente IT si electronice de consum, dar si pentru ca incasarile pe anul trecut ale asociatiei au fost mai mari decat costurile colectarii si reciclarii.

“Acest lucru s-a datorat infrastructurii insuficiente de colectare la nivelul intregii tari si gradului redus de informare al populatiei", a precizat Valentin Negoita.

“Timbrul verde” care reprezinta contributia consumatorilor la costurile implicate de colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente. Banii colectati din aceasta taxa asigura cheltuielile asociatiei legate de activitatile de colectare si reciclare, precum si cele de informare si constientizare a populatiei.

Colectarea si reciclarea DEEE este o obligatie legala a tuturor producatorilor, distribuitorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice .

Eco Tic este asociatia non-profit a producatorilor si distribuitorilor de echipamente electrice si electronice infiintata in aprilie 2007, care preia de la membrii sai responsabilitatile legale privind colectarea, reutilizarea, reciclarea si valorificarea deseurilor de echipamente electrice si electronice.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

184 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version