Curtea de Apel Timisoara a stabilit, miercuri, printr-o sentinta irevocabila, ca taxa auto de prima inmatriculare nu este legala. Procesul a fost intentat de un barbat din Arad, care a vrut sa isi recupereze in instanta taxa auto pe care a achitat-o cand a achizitionat un autoturism din Austria, relateaza NewsIn.

Curtea de Apel Timisoara a judecat in recurs decizia din 7 august 2007, de la Tribunalul Arad, potrivit careia barbatul din Arad, care a dat in judecata statul, si-a recuperat in instanta taxa de prima inmatriculare.

Ilie Iluna a achizitionat in luna iulie, cu 9.700 euro, un autoturism fabricat in anul 2002, si a trebuit sa achite o taxa de prima inmatriculare de 6.280 lei.

Judecatorii de la Tribunalul Arad au decis sa-i fie restituita barbatului suma de 6.287 lei reprezentand taxa speciala pentru autoturism achitata si sa fie platita rata dobanzii legale de la data platii pana la restituirea efectiva.

Iluna este primul roman care a castigat in instanta acest drept. Taxa speciala aplicata la prima inmatriculare a autovehiculelor a fost introdusa de Codul Fiscal in vigoare de la 1 ianuarie 2007.