Expatii europeni considera Bucurestiul un oras bun in care sa locuiesti, potrivit unui sondaj realizat de firma de consultanţă în resurse umane ECA International. Capitala Romaniei ocupa locul 14 intr-un top al tuturor oraselor europene, gratie progreselor facute in domeniul sigurantei, al locuintelor si sistemului sanitar.

Gratie acelorasi progrese, Bratislava este cel de-al doilea oras est european care s-a situat in topul rezidentilor straini, pe locul 20. Primul loc in preferintele acestora il ocupa, in Europa, Copenhaga, urmata de trei orase elvetiene - Geneva, Basel si Berna - si alte trei germane, Dusseldorf, Bonn si Munchen.

Expatii asiatici au pus si ei Copenhaga pe lista oraselor preferate, dar doar pe locul cinci. Ei considera Singapore cel mai bun loc din lume in care sa traiesti, pentru siguranta si nivel scazut al poluarii, pentru dezvoltarea infrastructurii si o rata a criminalitatii scazuta.

Singapore a fost preferat altor orase precum Hong Kong (locul 15) si Shanghai (locul 78). In preferintele asiaticilor se mai inscriu, in ordine, Sydney, Kobe 9japonia), Melbourne, Canberra, Vancouver, Yokohama, Wellington si Dublin.

In Orientul Mijlociu, capitala Bahreinului, Manama, este orasul pe care cei mai multi l-au trecut in preferintele lor, alaturi de Dubai si Muscat.

Pe ultimul loc la nivel mondial se situeaza Bagdadul, din cauza lipsei de siguranta si securitate a orasului.