Membrii Federatiei Agrostar au protestat astazi in fata Ministerului Agriculturii, insa nu au reusit sa stea de vorba cu vreun reprezentant al Guvernului.

Agricultorii sunt nemultumiti din cauza lipsei de reactie a a autoritatilor, in chestiunea revendicarilor specifice, printre care si a subventiilor. Presedintele Agrostar, Nicolae Stefan, spune ca din aceasta cauza vor fi continuate actiunile cu un mars cu masini agricole in Bucuresti, dar si proteste la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene. Nicolae Stefan a declarat pentru BBC ca de vina pentru situatia din agricultura ar fi toate guvernele de dupa 1989.

"Am ajuns sa importam 80% din produsele agro-alimentare, am ajuns ca in mediul rural saracia sa fie de 33%, saracia extrema, am ajuns sa avem 2 milioane de locuitori in mediul rural care s-au dus sa lucreze in strainatate", a afirmat Stefan, precizand ca de vina sunt "politicile proaste pe care le-au facut guvernele care au condus Romania pana in acest moment. Fiecare guvern care a venit la putere a incercat sa-si impuna o proprie politica agricola, care n-a avut nimic in comun cu realitatea agricola din Romania, care n-a avut nimic in comun cu potentialul agricol al Romaniei".

Stefan a precizat, de asemenea, ca subventionarea motorinei pentru agricultura un leu pe litru reprezinta "subventii de tip electoral, deci fara nici un fel de eficienta".

Agricultorii prezenti in fata ministerrului de resort au venit cu un taraf care a cantat, au adus produse pe care le-au impartit trecatorilor. Este vorba de salata, ceapa, cartofi pe care le puneau in pungi de plastic si le imparteau trecatorilor gratis, pentru ca, spun ei, si asa produsele romanesti au ajuns sa se vanda pe nimic.