Numarul turistilor romani care isi vor petrece vacanta in Albena in acest an va fi cu 30% mai mare comparativ cu 2007, informeaza Novinite.com.

Declaratia a fost facuta de directorul adjunct al complexului din statiunea bulgara, Sonya Stoyceva. Potrivit afirmatiilor sale, mai mult de 5.000 de turisti romani vor ajunge la Albena in timpul vacantei de Pasti. De asemenea, un congres al dentistilor romani, ce va reuni peste 500 de doctori, va avea loc la Albena in mai, in timp ce, in vara, cateva sute de elevi romani isi vor sarbatori absolvirea liceului la un hotel din statiune.

Stoyceva a anuntat ca numarul turistilor rusi va creste cu 10% in acest an comparativ cu 2007, in timp ce in Albena vor ajunge mai putin turisti englezi, olandezi si belgieni.

Pentru a atrage mai multi turisti, oficialitatile au decis construirea unui curs de golf, un proiect in valoare de sase milioane de euro. O Academie de pregatire a jucatorilor de golf se va construi, de asemenea, in urmatorii doi ani in Albena.