Google e pe cale sa-si stirbeasca reputatia sa de mediu prietenos pentru angajati dupa ce a anuntat ca va mari cu 70% costurile pentru gradinitele de copii de la locul de munca, informeaza The Guardian. Parintii care lucreaza la Googleplex, in Sillicon Valley, se vor vedea nevoiti sa scoata 2.390 de dolari pe luna pentru copii lor, fata de 1.425 cat platesc in prezent.

Mai mult, parintii care incep de acum sa isi aduca copiii la cresa vor plati din start pretul majorat.

Desi angajatii s-au plans si au amenintat ca isi vor duce copiii la alte gradinite, directia administrativa Google se apara spunand ca de vina pentru cresterea costurilor este pierderea unei investitii de 37.000. Purtatorul de cuvant, Matt Furman, a declarat ca schimbarea are si efecte pozitive, mai mult de 500 de copii putand sa se bucure in viitorul apropiat de complexul Kiderplex, din Sillicon Valley.

"S-a incercat corectarea unei inegalitati, astfel totalul de locuri din gradinita va ajunge la 500 de locuri, fata de 200 cat sunt acum, reducand substantial numarul copiilor pusi pe lista de asteptare", a precizat Furman.

Pentru a trece peste aceste schimbari, angajatii Google se pot consola cu avantajele ramase: mese gratuite, sauna sau meciuri de hokey pe role cu colegii.