Un doctor de la Oxford Skin Clinics a creat o crema ce scoate tatuajele din piele fara sa lase urme, anunta SkyNews. Daca pana acum singura metoda de a indeparta un tatuaj era operatia laser, proces destul de scump care nu garanta mereu un rezultat satisfacator, crema "Rejuvi" poate scoate cerneala din piele in opt saptamani, fara sa lase cicatrici.

Odata injectata in piele, crema "inmoaie" cerneala tatuajului, impingand-o treptat, pe parcursul a 6-8 saptamani, spre suprafata. Pe locul tatuajului se va forma o crusta si cand aceasta va cadea, si cerneala va disparea din piele. Operatia este simpla, mult mai ieftina decat una cu laser, iar in urma interventiei doctorii garanteaza ca nu vor ramane urme pe piele.

"Este mai degraba incomoda, decat dureroasa. Oricum mult mai putin dureroasa decat atunci cand iti faci tatuajul si cu siguranta mai putin dureroasa decat o interventie cu laser. Procesul functionaza prin folosirea proceselor naturale ale corpului.

Motivul pentru care un tatuaj ramane pe piele este acela ca cerneala folosita este protejata printr-un fel de 'haina' de sistemul imunitar. Crema face ca cerneala sa poata fi identificata de catre corp si acesta va incepe sa o respinga treptat si sa se vindece singur", a declarat directorul Oxford Skin Clinics, Stuart Harrison, citat de SkyNews.