In prezent, se deruleaza licitatii pentru contractarea antreprenorilor la patru proiecte majore de autostrazi, alte 5 proiecte fiind deja in derulare, pe Coridorul IV - arata datele Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. "Intr-un fel, este bine ca am pierdut investitia Mercedes, poate ne trezim la realitate", a declarat Lucian Anghel, economistul sef al BCR, referindu-se la problemele infrastructurii nationale.

"Cred ca suntem <> sa dezvoltam infrastructura. Cred ca, in Romania de peste 10 ani, sectorul constructiilor va avea un ritm de crestere consistent, nu neaparat pe seama proiectelor rezidentiale ci a celor de infrastructura. Investitorii cer, statul sau guvernul isi asuma o serie de angajamente, este important sa si realizam ceea ce ne asumam", a mai declarat economistul sef al BCR, in cadrul dezbaterii "Infrastructura Romaniei - perspective si oportunitati" organizata de Finmedia.

Datele Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) arata ca patru licitatii pentru proiecte majore de autostrazi se afla in derulare, pe traseul nordic al Coridorului IV, pentru 129 km de autostrada. Acestea se refera la:

  • Autostrada Arad – Timisoara
  • Varianta ocolitoare la profil de autostrada a Municipiului Arad
  • Autostrada Cernavoda - Constanta
  • Autostrada Deva-Orastie

In acelasi timp, in stadiul de pregatire a licitatiei pentru contractarea antreprenorului, CNADNR are 2 proiecte majore, pentru 103,4 km de autostrada:

  • Inelul de Centura al Bucurestiului - 100,7 km
  • Varianta ocolitoare la profil de autostrada Sibiu - Sectiunea 2 - 2,7 km

Alte 5 proiecte de autostrazi se afla deja in derulare (vezi documentul atasat).