Se intampla de multe ori ca firmele straine sa isi vanda in Romania produsele mult mai scump decat in tara lor. O cititoare ne semnaleaza cazul unei firme din Franta ce vinde haine pentru copii si care afiseaza pe site-ul din Romania preturi de aproape trei ori mai mari decat preturile din Franta.

"Obisnuiam sa cumpar de la laredoute.fr hainte pentru copii, asta pentru ca e destul de greu se mergi cu doi copii prescolari la cumparaturi, dar mai ales din cauza ofertelor. Produsele ok, din bumbac sau materiale bune pentru copii sunt la preturi normale. In magazine, aproximativ aceleasi produse sunt la preturi de te ingrozesti. Papucei pentru copii la peste 2 milioane de lei vechi, geci de iarna la fel.

Nu sunt genul care sa se arunce la cumparaturi de firma, dar calitatea produselor din romania la acelasi pret ca pe larediute.fr sunt sub orice critica, le pot lua copiilor geci de iarna in care transpira din cauza materialului sau haine foarte subtiri. Sa faci cumparaturi pentru copii a devenit stresant in Romania din cazua preturilor exorbitante.

Acum am vazut ca a aparut laredoute.ro. Schema e aceeasi pe care am vazut-o la marile magazine care au reprezentanta in Romania, preturi de 3 ori mai mari. Daca in Franta se adresau clasei medii, in Romania se adreseaza unui target de oameni care nu stiu ce sa mai faca cu banii. Magazinele online care vand produse pentru copii nu prea au hainute, iar cele care au, arata groaznic sau sunt foarte scumpe. Nu dau linkuri sa nu se considere reclama negativa sau pozitiva. E ok sa le cumperi carucioare, jucarii, dar nu si hainute.

E o adevarat industrie cu produsele pentru copii. Jucariile de la

Fisher and Price, de exemplu, la noi costa dublu fata de orice magazin online din alte state din ?UE. Nu e normal tinand cont de bugetul pe care il are o familie in Romania. Sa cresti copii si sa le oferi minumul necesar in Romania a devenit un lux.

nici nu stiu de unde sa mai cumpar fara sa ma simt tepuita mad.gif" , scrie Maria

Comenteaza peForumul Hotnews.ro