"Oricine sta la bloc are micile lui neajunsuri cu parcarea. Mai ales daca vine seara foarte tarziu. Iata doua dintre nemultumirile mele si posibilele mele rezolvari.

Mai intai link catre HCGMB NR.124/2008 si mai ales catre anexa

1.Conform acestei anexe nu mai pot lua loc de parcare in fata blocului. Am masina in leasing, pe firma. Firma mea are un singur angajat, adica eu. Apartamentul in care stau e al meu. Ce fac? As vrea sa inchiriez un loc de parcare pentru ca vin seara destul de tarziu si de obicei parchez masina la vreo zece minute de mers pe jos de casa. Dar nu se poate sa mai iau loc conform noii hotariri a Primariei conform careia imi e interzis sa mai parchez in fata blocului. Precizez ca sunt mutat in acest apartament de mai putin de un an de zile. Da sunt de acord ca dubitele n-au ce cauta intre blocuri. Dar asta e masina mea personala pe care am preferat sa o iau pe firma din cauza de tva.

Rezolvare: daca ramane hotararea asta n-am de ales, o sa-mi cumpar pe numele meu o gioarsa de 1000 de euro, imi iau loc de la primarie si imi parchez acolo Kia mea. E corect? Iar gioarsa i-o dau lui tata sa care coceni cu ea.

Si acum alta problema punctuala.

2.Parcarea pe locul vecinului te costa 1500 de lei. Atata e amenda, adica. Am patit-o acum trei zile. Nu spun ca n-as fi fost de vina, intr-adevar am parcat pe locul unui vecin la ora doua noaptea si la ora 8 dimineata ala a chemat politia, desi ii lasesem bilet cu numarul meu de telefon. S-a intamplat o singura data sa parchez pe locul lui si asta la ora doua! Nu spun ca am procedat corect, contest doar marimea exagerata a amenzii, ca principiu. (Eu cred ca am scapat pentru ca procesul verbal a fost incheiat dupa ora 8 dimineata. Sau sper sa fi scapat.) Pe alte forumuri aici si aici am gasit o situatie asemanatoare, dar ce nu inteleg in situatia asta este cum poate fi o propunere de “strategie” sa functioneze deja ca regulament.(vezi aceeasi HCGMB NR.124/2008) N-ar trebui sa se faca un alt Regulament in loc de adoptarea unei propuneri de Strategie? Nu ma pricep la chestii din astea, doar ca mi se pare ciudat. Nici acum nu sunt convins ca politistii au dreptul sa dea amenda dupa hotararea asta.

Rezolvare : cresterea sumei platite pentru un loc de parcare. E complet aberanta diferenta intre marimea amenzii, 1500 de lei, fata 88 de lei cat plateste vecinul meu pe an. Sa o faca de 30 de milioane, in pisicii mei, platibili intr-o singura transa. E corect?"

Comenteaza sau citeste toata discutia pe Forum