Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, a declarat miercuri ca, in cursul acestei saptamani, Codul de bune practici va fi aprobat printr-o ordonanta de urgenta, aceasta fiind cea mai rapida forma.

"Consumatorii si producatorii romani trebuie protejati. Discutiile treneaza de aproape un an de zile. Nu mi se pare normal ca preturile sa fie conditionate de diverse probleme tehnice ale supermarketurilor, cum ar fi taxa de raft, ale hipermarketurilor. La ora actuala sunt taxe aberante.Trebuie sa inteleaga ca vand in Romania", a declarat Ilie Sarbu, citat de NewsIn.

Ministerul Agriculturi, patronatele si sindicatele din industria alimentara au definitivat, luni, in lipsa retailerilor, proiectul ordonantei privind Codul de bune practici, ce va conduce la aparitia preturilor diferentiate ale produselor alimentare. Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) considera ca actualul proiect de ordonanta de urgenta privind transpunerea Codului de bune practici, prezentat de Ministerul Agriculturii, este partinitor si incorect, intrucat a exclus toate punctele de vedere ale asociatiei, potrivit AMRCR.