Daca vacanta aceasta nu te-a prins scaldandu-te in bani si stii ca la intoarcere vei avea valuri de facturi de platit, fa cateva schimbari in planurile tale de concediu din anii trecuti. Solvabil.ro iti prezinta zece ponturi pentru un concediu care sa nu te ruineze.

1. Chiar daca visezi la Rio de Janeiro sau Thailanda, incearca sa alegi ceva mai aproape de casa. Vei plati mai putin pe biletele de avion – poate vei putea merge chiar si cu masina – si vei fi mai putin tentat sa cheltuiesti mult “ca cine stie cand mai ajungem pe-aici?!”

2. E si mai bine daca poti sa iti faci vacanta in Romania, eventual la o pensiune agro-turistica sau la niste prieteni care au casa la mare! Cand te vei pune din nou pe picioare, vei merge pe ce insula exotica vrei tu si-i vei face si cinste prietenului care te-a gazduit.

3. Daca nu vrei sa stai in tara si ti-ai ales o destinatie din Europa, vezi daca nu poti ajunge acolo cu masina sau daca nu exista zboruri low-cost ori promotii speciale in anumite perioade. Poate ca nu vei ajunge la Madrid in mijlocul verii, dar e foarte posibil sa te distrezi la fel de mult si in Septembrie sau imediat dupa Pasti, cand preturile scad la jumatate, iar clima e suportabila.

4. Daca vrei sa faci si cumparaturi in timpul excursiei, alege perioadele de reduceri. In primul rand, aceste perioade dureaza destul de mult incat sa nu fii obligat sa calatoresti fix in saptamana in care ai programare la dentist, de exemplu. Apoi, reducerile sunt substantiale asa ca vei obtine mai mult cu aceeasi bani sau la fel de mult cu bani mai putini. Doua cuvinte trebuie sa retii: August si Aprilie.

5. Cand iti rezervi hotelul, nu crede pe cuvant agentiile care iti spun ca nu mai exista camere decat la hoteluri de cinci stele sau ca 180 de euro pe noapte este un pret normal pentru o camera buna! Preturile din afara sunt de multe ori mai mici decat cele din Bucuresti.

Daca nu te deranjeaza, poti incerca hostelurile, au preturi foarte mici (15-20 euro de persoana, mic dejun inclus) si exista retele in orice tara. Conditiile sunt cele pe care le ai intr-o tabara, iar daca esti atent poti gasi si camere de 2 persoane. Fa-ti rezervarile online din timp si vei avea un pret mai bun.

Citeste si comenteaza pe Solvabil.ro restul sfaturilor de calatorie