Statiile de metrou Semanatoarea, Armata Poporului, Industriilor, Depoul IMGB, IMGB, Laromet, Policolor si Linia de Centura au, incepand de sambata, alte nume, noile denumiri urmand sa fie popularizate prin materiale de informare, harti si anunturi sonore in statii si in trenuri, anunta Mediafax.

Metrorex precizeaza ca a schimbat denumirea celor opt statii de metrou pentru "a le corela cu realitatile actuale ale municipiului Bucuresti".

Vechile si noile denumiri:

  • Semanatoarea devine Petrache Poenaru
  • Armata Poporului - Lujerului
  • Industriilor - Preciziei
  • Depoul IMGB - Berceni
  • IMGB - Dimitrie Leonida
  • Laromet - Laminorului
  • Policolor - Nicolae Teclu
  • Linia de Centura - Anghel Saligny.

Petrache Poenaru (1799-1875) a fost inginer si matematician, fondator al Colegiilor Nationale din Bucuresti si Craiova, inventatorul stiloului si creator al steagului Romaniei moderne.

Dimitrie Leonida (1883-1965) a fost inginer specialist in energetica si profesor universitar.

Nicolae Teclu (1839-1916) a fost academician si chimist. A inventat dispozitivul pentru detectarea metanului si pentru prepararea ozonului, precum si "becul Teclu".

Anghel Saligny (1854-1925) a fost inginer constructor si pedagog, membru fondator al Societatii Politehnicii Bucuresti. Saligny a proiectat si construit podul de la Cernavoda si a condus lucrarile de amenajare a portului Constanta.

Denumirile Lujerului, Preciziei, Berceni si Laminorului vin de la numele principalelor strazi cu care se intersecteaza liniile de metrou din zona.

Noile denumiri vor fi popularizate prin materiale de informare, harti si anunturi sonore in statii si in trenuri.

Initial, Metrorex a anuntat, la sfarsitul lunii martie, ca intentioneaza sa schimbe denumirea a zece statii, cele doua care au ramas neschimbate fiind Timpuri Noi si Aparatorii Patriei.

Noile denumiri au fost stabilite in urma unei dezbateri publice la care au participat locuitori din Bucuresti si reprezentantii Agentiei de Strategii Guvernamentale.