La Ministerul rus de Interne a fost creat un nou departament, cu centre speciale in toate regiunile Federatiei Ruse, care trebuie sa urmareasca starea de spirit de la nivelul societatii, anunta Interfax. Noul mecanism va permite organelor de ordine si autoritatilor sa actioneze din timp pentru a preintampina orice eventuala acutizare a tensiunilor protestatare pe perioada crizei economice.

Publicatia Newsru.com aminteste, in context, ca autoritatile de la Moscova se tem de o explozie de nemultumire a populatiei din cauza crizei, iar la sfarsitul anului trecut s-a decis stoparea procesului de reducere a trupelor de Interne.

Potrivit ministrului de Interne, Rashid Nurgaliev, datele din teritoriu privind cresterea tensiunilor sociale sunt in curs de procesare. In cazul in care cauzele acestei cresteri sunt factori economici, Ministerul va informa guvernul.

“Daca problemele se afla in planul de competenta al liderilor regionali, acestia vor fi pusi la curent cu starea lucrurilor”, a adaugat ministrul de Interne. Intrebat in legatura cu efectivul noilor structuri, Nurgaliev a declarat ca acesta nu a fost suplimentat. Dimpotriva, a precizat el, se procedeaza la o reducere de personal, in conformitate cu prevederile reformei militare.