In urma cu o luna, atrageam atentia asupra unor practici mai putin ortodoxe de care se folosesc patronii unor case de schimb pentru a-si induce in eroare clientii. Acum, ca modalitatile de “prostire” a clientilor au devenit istorie, sunt curios cum vor reusi acesti afaceristi sa ramana in business, nu de alta dar ma gandesc ca romanii sunt inventivi si de cele mai multe ori gasesc metode de a eluda legea.

Iata ca, la insistentele lui Alin Iacob, ANPC a luat masuri in sensul reglementarii modului in care se poate face afisajul cursurilor de vanzare-cumparare.

Printre principalele schimbari, se numara existenta in exteriorul casei de schimb valutar, unui panou unic pe care pot fi inscrise cursurile, si nu pe doua panouri separate, ca pana acum. In plus ANPC a pus la punct un model standard de tabel pentru modul de afisare, ce va trebui adoptat de toate casele de schimb valutar.

In cazul in care se efectueaza si operatiuni cu monede sau bancnote uzare, vouchere, cecuri de calatorie, cotatiile aferente vor fi afisate numai in interiorul casei de schimb, separat de cursul de schimb valutar standard. Pana acum, aceasta prevedere nu exista, clientii putand fi usor pacaliti prin modul de afisare al numeroaselor cursuri.

Astfel, daca pana in urma cu cateva zile patronii caselor de schimb valutar puteau ingramadi pe panouri multe cifre astfel incat clientul sa fie total bulversat, in acest moment nu mai pot folosi decat tipul de panou de mai jos, mult mai simplu si usor de inteles (click pentru marire).

Citeste tot articolul si comenteaza pe Khris.ro.