Antecontractele si rezervarile semnate pe perioada celei de-a patra editii a Targului Imobiliar Project Expo au scazut cu circa 16% fata de editia precedenta, de la 295 la 248, din cele 9.600 de locuinte oferite, potrivit datelor prezentate de organizatori.

"Diferenta apare ca urmare a faptului ca multi dintre vizitatori nu au participat vreodata la un targ imobiliar, au venit nepregatiti si nu au putu incheia un precontract. Oricum diferenta nu este foarte mare", a declarat, pentru NewsIn, general manager Zero Point Consulting, Cosmin Radu, organizatorul targului imobiliar.

Din datele organizatorilor reiese ca aproximativ 10.000 de persoane au vizitat targul pe perioada celor trei zile de desfasurare, iar peste 91.000 de pliante au fost impartite de catre expozanti preponderent persoanelor interesate.

Datele estimative cuprind peste 1.123 de vizionari efectuate de potentialii clienti in perioada targului. Din cele 248 antecontracte si rezervari de locuinte inregistrate, ansamblul Brancusi Residence detine recordul cu 68 de rezervari, urmat de Hope City, cu aproximativ 30 de rezervari.

La cea de-a doua editie a Project Expo dedicata Programului "Prima Casa", dezvoltatorii au oferit peste 9.600 de locuinte in Bucuresti si zonele limitrofe. Acestia anticipeaza ca in perioada imediat urmatoare se vor resimti cu adevarat efectele pozitive ale acestui targ si estimeaza un numar considerabil de contracte ce vor fi incheiate cu persoanele cu care au stabilit contacte in cele trei zile.

Potrivit organizatorilor, in prima zi a targului a fost vanduta si o locuinta de lux cu pretul de 1,350 milioane euro. Compania West Invest a semnat un antecontract pentru un apartament pe doua niveluri, de tip penthouse, in zona Primaverii, cu suprafata de 300 mp construiti si cu o terasa de 140 de mp dotata cu piscina si bar.

Din declaratiile expozantilor, la aceasta editie a targului Project Expo, se remarca o crestere a numarului de persoane ce sunt interesate de achizitionarea locuintelor cu banii cash.

De asemenea, conform declaratiilor reprezentantilor companiilor expozante, la fel ca si la editia precedenta, apartamentele cu doua camere sunt cele mai cautate locuinte deoarece ofera spatiu si se incadreaza ca pret in programul "Prima Casa".

Targul imobiliar Project Expo a avut loc in perioada 18-20 septembrie la Palatul Copiilor din Capitala.