Perioadele de recesiune economica coincid cu o ameliorare generala a starii de sanatate a oamenilor, potrivit unui studiu american citat de agentia Reuters. Cercetatorii Universitatii din Michigan au constatat ca speranta de viata in Statele Unite a crescut cu sase ani in perioada Marii Depresiuni dintre anii 1929 si 1932, urcand de la 57 la 63 de ani.

Tendinta a fost valabila atat pentru femei cat si pentru barbati, atat in randul populatiei de culoare cat si a celei albe.

Numarul deceselor in urma unor boli, in urma accidentelor si mortalitatea infantila au scazut de asemenea in timpul Marii Depresiuni mai spun cercetatorii americani.

„Cei mai multi oameni cred ca perioadele de crestere mare a somajului sunt daunatoare sanatatii. Nu este tocmai asa”, a spus unul dintre cercetatori.

Studiul, care a urmarit perioada 1920-1940, arata ca starea generala a populatiei s-a imbunatatit in cei patru ani ai marii crize economice din 1929-1932.

In schimb, in perioadele de mare crestere economica din anii 1923, 1926, 1929 si 1936-37 a crescut mortalitatea, iar speranta de viata a scazut.

Studii asemanatoare facute in alte tari au aratat concluzii similare, mai scrie Reuters.