Guvernul a creat cadrul legal pentru introducerea in Romania a Programul european de incurajare a consumului de fructe in scoli, program care se va derula pana in 2013, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. In acest sens, pentru anul scolar 2009-2010, elevii din clasele I-VIII din unitatile de invatamant public si privat vor primi zilnic mere, in limita a 0,3 lei/elev, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, mentionand ca pe parcursul anului scolar 2009-2010 vor beneficia de acest program 1.717.111 elevi.

Valoarea totala a programului, pentru acest an scolar, este de 6,68 de milioane de euro, din care ajutorul comunitar este de 4,99 milioane de euro si cofinantarea nationala este de 1,66 milioane de euro.

„Scopul acestui program este de a crea obiceiuri alimentare sanatoase in randul tinerilor, avand in vedere cifrele care demonstreaza faptul ca obezitatea infantila este in crestere si devine un fenomen ingrijorator”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului.