O organizatie pentru protectia consumatorilor din Statele Unite acuza grupul McDonald's de practici comerciale "incorecte si inselatoare", din cauza distribuirii de jucarii impreuna cu meniul Happy Meal, produs destinat copiilor. Reprezentantii Centrului pentru Stiinta in interesul publicului au anuntat ca vor actiona in judecata grupul McDonald's, in cazul in care compania nu renunta, in termen de 30 de zile, la distribuirea jucariilor, relateaza Telegraph.co.uk.

Potrivit organizatiei, practica McDonald's de a oferi jucarii la pachet cu meniurile ar incalca legile statelor Massachusetts, Texas, California, New Jersey, dar si din Washington.

"McDonald's este strainul de pe terenul de joaca, ce ii ademenste pe copii cu dulciuri. Sunt niste practici infioratoare, care trebuie oprite", spune Stephen Gardner, un reprezentant al organizatiei.

"Strategia de marketing a McDonald's are efectul unei recrutari a copiilor americani intr-o armata neplatita de marketeri, care isi bat la cap parintii sa le cumpere produsele acestei companii", mai spune Stephen Gardner.

Centrul pentru Stiinta in interesul publicului a dat in judecata zeci de companii, in ultimii ani. Printre "victoriile" organizatiei se numara obligarea grupului Kellogg sa creasca valoarea nutritiva a cerealelor pentru copii.

"Suntem mandri de meniurile Happy Meal, care le ofera clientilor nostri atat mancare sanatoasa, cat si jucarii de cea mai buna calitate si care corespund celor mai inalte standarde de siguranta. Oferirea de jucarii reprezinta doar o parte din distractia de care au parte familiile care aleg McDonald's", spune, la randul sau, William Whitman, vicepresedintele Departamentului de Comunicare al McDonald's.

Ultima promotie Happy Meal consta in oferirea de jucarii reprezentand personajele popularului film de animatie "Shrek pentru totdeauna". Pelicula va ajunge, in aceasta vara, si pe ecranele din Romania.